Pasitikėjimo telefonu gavus informaciją bendrovei „DU LEO“ priklausančiose parduotuvėse Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija rado neapskaitytų pajamų. Parduotuvės darbuotoja prisipažino gaunanti atlyginimą „vokelyje“.

Už pažeidimą Alytaus rajono apylinkės teismas bendrovės direktoriui skyrė 10 tūkst. litų baudą.

Mokesčių inspekcija tiek trumpuoju Pasitikėjimo telefonu 1882, tiek kitomis priemonėmis nuolat sulaukia pranešimų apie neapskaitytas pajamas bei „vokeliuose“ mokamus atlyginimus. Šiuo atveju beveik tuo pačiu metu buvo gauti net trys pranešimai apie netvarką „DU LEO“ priklausančiose parduotuvėse. Tai leidžia mums tikėtis, kad gyventojų nepakantumas daromiems mokestiniams pažeidimams didėja“, - sako Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas.

Kauno AVMI specialistai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos keturiose bendrovei priklausančiose parduotuvėse tuo pačiu metu organizavo operatyvius patikrinimus – du iš jų Vilniuje, du – Alytuje.

Pasitikėjimo telefonu gauta informacija dėl pažeidimų Vilniaus parduotuvėse pasitvirtino – vienoje iš jų po kasos aparatu rasta daugiau kaip 100 litų grynaisiais, kitoje – 400 litų - ūkinėse patalpose esančiame kibire.

Pastarosios parduotuvės pardavėja jokiais buhalterinės apskaitos dokumentais negalėjusi pagrįsti rastų pinigų pripažino, jog vidutiniškai per dieną neapskaitoma nuo 250 iki 300 litų. Šie pinigai keliauja į slaptavietę – jau minėtą kibirą. Moteris savo paaiškinime taip pat nurodė, jog šalia oficialiai gaunamo minimalaus mėnesinio atlyginimo su priedais, gaudavo ir „vokelį“, kuris jai buvo mokamas būtent iš neapskaitytų pajamų. Per 10 mėnesių darbuotojai buvo išmokėta beveik 3 tūkst. litų neoficialaus darbo užmokesčio.

Įmonės direktorius taip pat šių faktų nepaneigė. Mokesčių administratoriui jis nurodė, jog per 10 mėnesių šios parduotuvės buhalterinėje apskaitoje buvo neapskaityta daugiau kaip 60 tūkst. litų. Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, įmonė pripažino padarytus pažeidimus, patikslino pateiktas Pridėtinės vertės mokesčio deklaracijas ir į valstybės biudžetą sumokėjo per 10 tūkst. litų PVM.

Į mokesčių inspektorių akiratį papuolusi įmonė ir ateityje susilauks Mokesčių inspekcijos dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)