Šią žinią pranešė Švedijos grupės atstovė spaudai, pridūrusi, kad bendrovė bendradarbiauja su pareigūnais, skelbia thelocal.se.

Įmonė, kur buvo atliekama krata, yra „Ikea Group“ priklausanti antrinė nekilnojamo turto bendrovė.

„Į šiaurę nuo Maskvos esančiame „Khimki Business Park“ apieškomi dokumentai, – anonimiškumo sąlygomis agentūrai AFP sakė atstovė spaudai. – Mes bendradarbiaujame su valdžios atstovais. Tai neturi nieko bendro su parduotuve“.

Atstovė spaudai Tatjana Rusakova naujienų agentūrai TASS tvirtino, kad „tyrimas atliekamas tiriant bylą dėl „Ikea“ priklausančio žemės sklypo“.

TASS pranešė, kad tyrimas pradėtas 2012 metais.

„Ikea“ Rusijoje turi 14 filialų ir sulaukė didelio pasisekimo tarp neblogai gyvenančių viduriniosios klasės rusų, trokštančių pakeisti savo sovietinius baldus.

Švedijos milžinė 2012–2013 finansiniais metais pranešė apie „stiprų augimą“. Jos pardavimai Rusijoje 2013 metais išaugo 18 procentų, pranešė TASS.

Rusijos teismas 2012 metais pripažino kaltu Turkijos pilietį, padėjusį vienam „Ikea“ vadovui prievarta išgauti kyšį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)