Antradienį profsąjungų atstovai neatvyko į Trišalės tarybos posėdį dėl MMA didinimo. D. Matulionis pareiškė, kad Vyriausybė laikysis anksčiau Trišalės tarybos priimto sprendimo MMA didinti, tačiau MMA didins laipsniškai.

"Manau, kad tai tikrai yra nenormali situacija todėl, kad Trišalė taryba tam ir yra sukurta ir turi tol diskutuoti, kol priims vieningą sprendimą. Ir šiuo atveju negalima nė vieno socialinio partnerio ignoruoti, Trišalėje taryboje sprendimai turi būti priimami su kompromiso pagalba", - interviu "Žinių radijui" trečiadienį kalbėjo I. Degutienė, paprašyta pakomentuoti, kaip vertina kaistančią situaciją tarp Vyriausybės ir Trišalės tarybos.

Profsąjungos MMA iki 900 litų siūlo kelti jau nuo liepos, tuo tarpu Vyriausybė pasisako už laipsnišką MMA didinimą dviem etapais - iki 850 litų nuo liepos 1 dienos ir iki 900 litų nuo 2013 m. sausio 1 d.

Irena Degutienė
"Šiuo atžvilgiu Vyriausybė skaičiuoja galimybes. Noras gali būti labai didelis, bet šiandien yra realios galimybės ir, matyt, pagal tuos skaičiavimus jie (Vyriausybė - ELTA) ir siūlo 50 litų didinti MMA. Bet retorika, kokia buvo Vyriausybės kanclerio, tikrai nėra visiškai etiška ir konstruktyvi ir neatspindi pačios Trišalės tarybos koncepcijos ir idėjos, kad ten reikia derėtis tarpusavyje ir argumentuotai įrodyti ir profsąjungoms, kad (...) mes šiandien pagal valstybės finansines išgales galime didinti 50 litų. Galbūt vėliau, esant geresnei situacijai, dar 50 litų padidinsime. Bet epitetais kalbėti ar įžeidinėti partnerius - ne visai korektiška ir etiška", - sakė Seimo Pirmininkė.

ELTA primena, kad antradienį posėdžiavusi Trišalė taryba, nedalyvaujant profesinėms sąjungoms, atstovaujančioms darbuotojų interesams, nusprendė laipsniškai įgyvendinti šių metų balandžio 24 d. vykusio Trišalės tarybos posėdžio sprendimą nuosekliai didinti MMA.

Ministro Pirmininko kancleris D. Matulionis apgailestavo, kad profesinės sąjungos, neatvykdamos į Trišalės tarybos posėdį, atsisakė dalyvauti socialiniame dialoge sprendžiant MMA didinimo klausimą.

"Negalima imtis populistinių veiksmų, kurie ateityje galėtų sukelti problemų šalies konkurencingumui", - po Trišalės tarybos posėdžio teigė Ministro Pirmininko kancleris.

"Vyriausybei svarbu, kad būtų suderinti visų trijų socialinių partnerių interesai. Todėl Vyriausybė, atsižvelgdama į šalies makroekonominę situaciją ir finansines perspektyvas, atsakingai laikysis savo anksčiau duoto pažado ir sieks padidinti MMA iki 850 litų", - kalbėjo D. Matulionis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)