Labai dažnai ratuotąjį kioskelį galima pamatyti koncertuose, sporto varžybose, įvairiuose mitinguose ir jaunimo susitikimuose. Jame dažniausiai prekiaujama tuo, ko neturi greituoju maistu prekiaujantis verslininkas, tarkim tabako gaminiais, žiebtuvėliais, servetėlėmis, tualetiniu popieriumi, elementais. O jei bus prekiaujama ir apsisaugojimo priemonėmis įsimylėjusioms porelėms – pelnas garantuotas.

Dėl šalies skolų kenčia turizmo sektorius

Dėl nesibaigiančių Graikijos derybų su savo skolintojais neigiamos pasekmės palietė ir kai kurias turistines šalies vietas, tokias kaip Kreta ir Rodas. Čia pastebėtas sumažėjęs turistų srautas.

Tačiau padidėjusiu turizmu gali pasigirti Atėnų ir tokių brangių salų, kaip Santorinis ir Mikonas, verslininkai. Lankytojų čia vidutiniškai 20 proc. daugiau nei pernai. Taip pat turistų skaičiumi gali džiaugtis Kalamatos ir Salonikų miestai.

Nors yra vilties teikiančių rodiklių, graikų verslininkai, besiverčiantys turizmu, teigia, kad šalies vyriausybė turi kuo greičiau susitarti su savo skolintojais, nes vien turizmas tikrai neišgelbės Graikijos nuo bankroto.

Verslo registravimo mokesčiai – bene pigiausi Europoje

Graikija yra viena pigiausių šalių Europoje pagal verslo registravimo ir įtraukimo į verslo bei prekybos registrą mokestį, kuris, atliekant šį procesą internetu, neatsižvelgiant į verslo rūšį, siekia vos 10 eurų. Graikus lenkia estai – Estijoje pateikti prašymą įkurti verslą kainuoja keturis eurus.

Jungtinėje Karalystėje tokia paslauga kainuoja 15 eurų, tačiau, dokumentus pateikus ne internetu, kaina šokteli iki 50 eurų. Beje, pačios brangiausios šalys yra Malta ir Suomija.

Žinoma, Graikijoje ši verslo registracijos procedūra dar susiduria su nesklandumais, nėra išspręsta, kaip bus tvarkoma problema, jei susidomėjęs asmuo internetu pateiks ne visus reikiamus dokumentus, ir kaip Finansų ministerija vykdys dokumentų priežiūrą bei „perspektyvių“ verslų atranką.

Graikija gali pasigirti „išmaniaisiais“ darbuotojais

Graikijos telekomunikacijų verslas gali pasigirti darbuotojais, kurie Europoje buvo pripažinti kaip vieni iš geriausių. Ypač „išmaniaisiais“ darbuotojais gali didžiuotis kompanija „Vodafone Ellas“. Šis titulas buvo skirtas atsižvelgiant ne tik į personalo klientų aptarnavimo lygį, bet ir į žinias, susijusias su technologijomis bei ryšiu.

Graikijoje vykusiame „Gudriųjų idėjų gudriems verslams“ konkurse viena graiko pasiūlyta energijos matavimo programėlė telefonams ir kompiuteriui sulaukė daug dėmesio. Šios programėlės tikslas – lengvai ir greitai suskaičiuoti, kiek verslininkas per mėnesį, pusmetį ar metus išnaudoja elektros ir vandens, kad galėtų daug lengviau susidaryti energijos ir jos išlaidų taupymo programą.

Šimtų įmonių pavadinimas – Papadopoulos

Kad verslas būtų autentiškas ,Graikijoje populiaru įmonę pavadinti savininko pavarde. Ir visiškai nesvarbu, ar tai kirpykla, ar automobilių salonas, ar santechnikos priemonėmis prekiaujanti parduotuvė.

Žinoma, apie kokį išskirtinumą galima kalbėti, kai Graikijoje pati populiariausia pavardė – Papadopoulos, tad šitaip pavadintų smulkiųjų verslų galima rasti šimtus ar net tūkstantį.