Kauno apygardos priežiūros skyrius atliko neplaninį kebabinės patikrinimą ir jo metu nustatė šiurkščių maisto saugos ir higienos pažeidimų:

  • Nepateikti savikontrolės dokumentai, todėl darytina išvada, kad įmonėje jos buvo nesilaikoma;

  • Neužtikrintas atsekamumas. Neišsaugotos ženklinimo etiketės, talpos neženklintos, nepateikti jų gavimo dokumentai.

  • Neužtikrinama patalpų švara. Maisto gamybos patalpose daugelis paviršių nešvarūs, lentynose laikomi pašaliniai daiktai; ventiliacijos sistemos grotelėse prisikaupę nešvarumų, darbuotojų persirengimui skirtoje patalpoje taip pat netvarkinga; Nešvarūs šaldymo įrenginiai;

  • Nustatyta kryžminės taršos galimybė. Šviežios daržovės laikomos darbuotojų persirengimo patalpoje kartu su valymo inventoriumi, depozito buteliais, darbuotojų asmenine apranga; miltai laikomi po nuotekų vamzdynu, talpos nešvarios; atliekų talpos dengiamos plastikiniais padėklais, tokiais pat, kurie naudojami lavašų tešlos ir iškeptų lavašų laikymui; neženklintas gamybinis inventorius.

Tikrinimo metu buvo paimti valstybiniai mėginiai, kurie tiriami Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo rizikos institute. Šiuo metu gautas tik geriamojo vandens tyrimo atsakymas, kuris atitiko teisės aktų reikalavimus.

Tyrimas šiuo metu yra tęsiamas, įstaigos veikla laikinai sustabdyta. Užbaigus tyrimą bus sprendžiamas klausimas dėl administracinės atsakomybės taikymo.