Bendrovė "Lietuvos telekomas" pirmadienį paskelbė, kad nuo ateinančių metų pradžios už skambutį į informacijos tarnybą "118" iš fiksuoto telefono ryšio tinklo reikės mokėti vienkartinį 1,10 lito mokestį. Skambinant taksofonu šis mokestis bus 1,45 lito. Per pokalbį bus galima pateikti tris klausimus.

Bendrovės "Eniro infomedija", teikiančios paslaugas telefonu, faksu ir internetu, pardavimų direktorė Irma Valiulienė BNS sakė, kad bendrovės "Lietuvos telekomas" žingsnis yra natūralus procesas rinkos ekonomikos sąlygomis.

"Teikiamos paslaugos apmokestinimas nėra blogas dalykas, nes norint turėti gerą duomenų bazę, suteikti gerą ir išsamią informaciją, reikalingos didelės investicijos", sakė I. Valiulienė.

Jis neatmetė galimybės, kad "Eniro infomedija" taip pat pradės teikti mokamas paslaugas.

"Kol kas mes jas teikiame nemokamai, bet kas bus toliau, sunku pasakyti, nors šio varianto mes tikrai neatmetame", teigė I. Valiulienė.

Bendrovės "Televerslas" direktorius Vygandas Vildžiūnas BNS sakė, kad dabar bendrovė pajamas gauna iš klientų, norinčių apie savo paslaugas informuoti telefonu.

V. Vildžiūnas teigė, kad "Lietuvos telekomui" apmokestinus savo informacines paslaugas telefonu, "Televerslas" sulaukia vis daugiau skambučių.

"Tikimės, kad netrukus pradės daugėti ir sutarčių - pastebime tendenciją, kad išaugus skambučių skaičiui, maždaug po mėnesio ar dviejų padaugėja ir sutartis sudaryti norinčių klientų", sakė V. Vildžiūnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją