„Čia reikėtų atskirti du aspektus. Jeigu kalbame apie Rusiją ir jos sankcijų pasekmes Lietuvos ekonomikai, jos iš esmės jau įvertintos. Čia nereikėtų daryti kažkokių dramatiškų išvadų, kadangi Lietuvos verslas pakankamai neblogai prisitaikė prie tokių sąlygų. Antra vertus, Rusijos veiksnys ir jos veiksmai, geopolitinė įtaka daro šiuo metu neigiamą poveikį visam regionui. Galbūt, galima sakyti ir visam pasauliui“, - kalbėjo ekonomistas.

Taigi, pasak jo, nuo Rusijos, nuo Rusijos ir Ukrainos krizės sprendimo nemažai priklauso ir euro zonos ekonomikos atsigavimo tempai.

„Tai Lietuvai yra nepaprastai svarbu. Nuo to priklauso ir bendras investicinis klimatas. Jeigu gyvenama baimės ir neapibrėžtumo nuotaikomis, tikėtis, kad pasipils investicijos būtų tiesiog naivu. Visi stabdo investicijas ir laukia, kuo visa tai baigsis. Taigi, įvertinus ir tokį globalinį kontekstą, spinduliuoti optimizmu ir kartais nepagrįstai drąsinti save nereikėtų. Antra vertus, Lietuvos ekonomika „išspaudžia“ iš savo potencialo viską, ką gali. Ir šiuo metu mes tikrai neblogai atrodome“, – kalbėjo G. Nausėda.

Laida „Verslo pozicija” transliuojama pirmadieniais 8.05 val.