Didžiojo septyneto (G-7) pareigūnai taip pat naudojasi galimybe iš JAV iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino daugiau sužinoti apie Donaldo Trumpo administracijos ekonominius pasiūlymus.

Italija, kurioje šiemet vyksta šis neformalus forumas, nori, kad būtų priimti atskiri pareiškimai dėl teisingesnio augimo ir kovos su vengimu mokėti mokesčius.

S. Mnuchinas naudojasi proga D.Trumpo administracijos požiūriui į prekybą išdėstyti. Prezidento rinkimų kampanijos metu D. Trumpas kaltino ankstesnes administracijas neužėmus griežtos pozicijos dėl prekybos susitarimų įgyvendinimo. Jis sakė, kad ši nesėkmė kainavo milijonus gerai apmokamų darbo vietų gamyklose ir nulėmė didžiulį JAV prekybos deficitą.

G-7 ministrų susitikimas XIII amžiaus pajūrio tvirtovėje Italijos pietuose esančiame Baryje parengia sąlygas šių šalių lyderių susitikimui Taorminoje Sicilijoje gegužės 26-27 dienomis.

Didįjį septynetą sudaro Kanada, Prancūzija, Vokietija, Japonija, Italija, JAV ir Didžioji Britanija; susitikime taip pat dalyvauja Europos Sąjungos atstovai. Šios grupės susitarimai, pateikiami baigiamųjų pareiškimų forma, nėra teisiškai įpareigojami, bet atspindi lyderių politinius įsipareigojim

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)