Parodos, kuri buvo rengiama net dešimt metų, organizatoriai prognozuoja, jog parodoje nuo atidarymo iki uždarymo apsilankys maždaug 17-18 milijonų žmonių.

Tačiau tai yra gerokai mažiau, negu buvo prognozuojama anksčiau, dar neprasidėjus parodai. Tuomet "EXPO" organizatoriai teigė, jog čia apsilankys apie 40 milijonų žmonių.

Nors lankytojų antplūdis prieš parodos uždarymą ir padės kiek pataisyti finansinę parodos padėtį, "EXPO" deficitas vis tiek turėtų siekti 2,4 milijardo Vokietijos markių (1,04 milijardo JAV dolerių).

Net ir "EXPO" vadovė Birgit Brauel (Birgit Breuel) pripažino, jog ją "šokiravo" parodos nuostoliai. B.Brauel (Birgit Breuel) tvirtino, jog paroda yra nuostabi, tačiau "mes susidūrėme su milžiniškomis finansinėmis problemomis".

Kritikai aiškina, jog parodos nesėkmes buvo nulemtos iš anksto, nes toks didžiulis renginys yra visiškai netinkamas interneto ir globalizavimo amžiuje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją