Nuo metų pradžios Lietuvoje nustatytos 208 vietos, AKM diagnozuotas 409 šernams (30 sumedžiotų ir 379 gaišenoms).

Į išplėstą zoną pateko šios teritorijos: Biržų rajono savivaldybės Vabalninko, Papilio ir Širvenos seniūnijos, Kupiškio rajono savivaldybės Alizavos ir Kupiškio seniūnijos, Panevėžio miesto savivaldybės, Panevėžio rajono savivaldybės Karsakiškio, Miežiškių, Naujamiesčio, Paįstrio, Raguvos, Ramygalos, Smilgių, Upytės, Vadoklių, Velžio seniūnijos ir Krekenavos seniūnijos dalis į rytus nuo Nevėžio upės, Pasvalio rajono savivaldybės Daujėnų ir Krinčino seniūnijos.

Siekiant apsaugoti neužkrėstas Lietuvos teritorijas nuo AKM, išplėsta ir pirmoji zona. Į šią zoną pateko: Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Kelmės rajono, Marijampolės, Pakruojo rajono savivaldybės, Panevėžio rajono savivaldybės Krekenavos seniūnijos dalis į vakarus nuo Nevėžio upės, Pasvalio rajono savivaldybės Joniškėlio apylinkių, Joniškėlio miesto, Namišių, Pasvalio apylinkių, Pumpėnų, Pušaloto, Saločių ir Vaškų seniūnijos, Radviliškio rajono, Raseinių rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto ir rajono bei Vilkaviškio rajono savivaldybės teritorijos.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad, norint išvežti gyvas kiaules iš šios zonos, reikia laikytis nustatytų reikalavimų.

VMVT duomenimis, AKM atvejų laukinėje faunoje nemažėja, vien šią savaitę liga nustatyta 16 nugaišusių šernų Anykščių rajono, Jonavos rajono, Panevėžio rajono, Lazdijų rajono ir Biržų rajono savivaldybių teritorijose.