„Šis klausimas aptarinėjamas atsižvelgiant į potencialios žalos, kurią gali patirti Europos gamintojai ar ūkininkai, kontekstą, bet šiuo metu galutinio sprendimo dar nėra. Tačiau mes pasirengę panaudoti visus prieinamus teisinius įrankius, kad apgintume Europos verslo žmonių interesus“, – sakė V.Ušackas interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

Maskva praėjusią savaitę metams apribojo mėsos, vaisių ir daržovių, pieno ir jo produktų importą iš ES, JAV ir kitų šalių, palaikančių sankcijas Rusijai.

Šį žingsnį Maskva žengė reaguodama į ES ir Jungtinių Valstijų sprendimą sugriežtinti jai taikomas sankcijas, kurios buvo įvestos dėl kovo mėnesį įvykdytos Krymo aneksijos ir paramos prorusiškiems kovotojams Rytų Ukrainoje.

Sankcijų Rusijai atšaukimas įmanomas. Bent jau teoriškai

ES nenorėtų tęsti sankcijų politikos Rusijos atžvilgiu ir neatmeta galimybės atšaukti dabar taikomas priemones, jeigu padėtis Rytų Ukrainoje stabilizuotųsi, teigia V. Ušackas.

„Kai bus akivaizdūs situacijos stabilizavimo Rytų Ukrainoje klausimo rezultatai, ES, žinoma, bus pasirengusi svarstyti sankcijų atšaukimo klausimą, nors iš dalies jų įvedimo priežastis, kuri liks veiksnys, yra nelegali Krymo aneksija“, – sakė jis interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

„Žinoma, tai įmanoma. Sankcijos pačios savaime nėra tikslas“, – nurodė jis, atsakydamas į klausimą, ar sankcijos Rusijai gali būti atšauktos anksčiau nei po metų.

Vygaudas Ušackas
„Mes nenorėtume eiti toliau ir įvesti naujų sankcijų, ir tikimės, kad, visų pirma, artimiausiomis dienomis Rusija pademonstruos savo pagarbą Ukrainos valstybingumui ir tarptautinei humanitarinei teisei, ir teiks humanitarinę pagalbą pagal tarptautines normas. Ir, antra, tikimės, jog tai, ką išvakarėse pasakė (Rusijos) prezidentas (Vladimiras) Putinas, ... kad Rusija darys visa, kas nuo jos priklauso, dėl kuo greitesnio konflikto Ukrainoje nutraukimo, virs konkrečiais veiksmais iš Rusijos pusės“, – pabrėžė V.Ušackas.

ES ir Jungtinės Valstijos įvedė sankcijas Maskvai dėl kovo mėnesį jos įvykdytos Krymo aneksijos ir paramos prorusiškiems kovotojams Rytų Ukrainoje.

Reaguodama į šį žingsnį Maskva praėjusią savaitę metams apribojo mėsos, vaisių ir daržovių, pieno ir jo produktų importą iš ES, JAV ir kitų šalių, palaikančių sankcijas Rusijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (680)