„Galiu pasakyti, kad EBPO yra įsipareigojusi siekti, jog tai pavyktų kaip įmanoma greičiau ir sklandžiau. Iš šiandieninių susitikimų su parlamento komitetais, su premjeru, su kitais Vyriausybės atstovais, aš buvau įtikintas, kad Lietuvos Vyriausybė – tiek opozicija, tiek ir valdančiosios partijos – yra pasiryžusios to pasiekti“, – žurnalistams sakė D. Frantzas.

Anot jo, vienas didžiausių iššūkių Lietuvai yra reformos valstybės valdomų įmonių sektoriuje, kad tai atitiktų EBPO standartus.

Svečias pabrėžė, kad būtina užtikrinti nepriklausomą valdybą valstybės įmonėse ir tai savo ruožtu lemtų didesnį skaidrumą, atskaitomybę ir leistų valstybės valdomoms įmonėms tapti efektyviomis, moderniomis, pajamas generuojančiomis įmonėmis.

„Tai neturėtų jūsų stebinti, ir manau, kad vienas iš Lietuvos privalumų yra tai, ką mes matėme energetikos sektoriuje, kad valstybės valdomos įmonės gali būti pertvarkytos“, – pabrėžė EBPO atstovas.

Lietuva siekia EBPO nare tapti 2018 metais.

Būstinę Paryžiuje turinti prieš daugiau nei penkis dešimtmečius įkurta EBPO šiuo metu vienija 35 ekonomiškai labiausiai išsivysčiusias ir stabiliausias pasaulio valstybes. Šiai organizacijai priklauso ir Lenkija, Latvija bei Estija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)