„Per 6 mėnesius nuo plano veikimo pradžios vien per Ūkio ministerijos administruojamas programas jau realizuota ūkio skatinimo priemonių iš viso už 2 milijardus litų iš daugiau kaip 5 mlrd. litų numatytos sumos, arba apie 40 proc. plano. Ekonomikos skatinimo priemonėmis jau pasinaudojo apie 2000 įmonių“, – sakė ūkio ministras D. Kreivys per antradienį Ūkio ministerijoje įvykusią spaudos konferenciją.

„ES bei valstybės biudžeto lėšos, įlietos į ekonomiką per įvairias verslo finansavimo, eksporto ir investicijų skatinimo, viešųjų pastatų renovacijos ir kitas priemones, pradeda duoti rezultatą. Pagal ES lėšų panaudojimą Lietuva pirmauja tarp ES šalių, o lėšų naudojimo tempai maždaug 8 kartus greitesni nei buvusių vyriausybių“, – sako D. Kreivys.

Ministras teigia, kad parama eksportui – viena sėkmingiausių ESP priemonių: eksportuojančių įmonių rinkodarai užsienio rinkose iki metų pabaigos bus išdalinta 100 mln. litų, šiuo metu 20 mln. litų jau paskirta konkrečioms eksportuojančioms įmonėms.

Apibendrindamas pirmojo Ekonomikos skatinimo plano veikimo pusmečio rezultatą ūkio ministras pabrėžė, kad ekonomikos skatinimo srityje Lietuva žengė kiek lėtesniu, tačiau užtikrintu keliu, skatindama ne vartojimą, o teikdama paramą verslui. „Neseniai paskelbti trečiojo ketvirčio BVP duomenys ir jau pusmetį sistemingą atsigavimą rodantys eksporto rezultatai – tai solidi bazė prognozei, kad recesijai po Naujųjų jau galėsime padėti tašką“, – teigė D. Kreivys.

Primename, kad ekonominis nuosmukis Lietuvoje – vienas didžiausių Europoje. Lietuva Europos Sąjungoje pagal bedarbių skaičių – trečia nuo galo. Blogesni rodikliai yra tik Latvijoje ir Ispanijoje. Tiesa, paskutiniuoju metu fiksuojamas eksporto augimas, o tai gera žinia į eksportą orientuotiems šalies verslininkams.

Finansų ministerija mano, kad bendrasis vidaus produktas šiemet smuks 18,2 proc., 2010 metais – dar 4,3 proc., o nedidelio ekonomikos augimo galima tikėtis 2011–2012 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją