Ši byla yra didžiausia pagal ieškovų skaičių per visą Vokietijos federalinio konstitucinio teismo istoriją. Iki tol didžiausia byla buvo laikomas skundas prieš telekomunikacinių duomenų išsaugojimą - prie šio ieškinio buvo prisijungę beveik 35 tūkst. vokiečių.

Organizacija "Daugiau demokratijos" kartu su keliais politikais padavė ieškinius į Federalinį konstitucinį teismą liepos pradžioje. Ekspertai protestuoja prieš ESM, tvirtindami, kad jis apriboja nacionalinių parlamentų teisę ir perduoda pernelyg daug įgaliojimų Briuseliui.

Federalinis konstitucinis teismas sprendimą dėl šių ieškinių priims rugsėjo 12 dieną. Atitinkamas įstatymas turėjo įsigalioti dar liepos 1 dieną. Birželio pabaigoje jam pritarė šalies parlamentas. Tačiau tam, kad įstatymas įsigaliotų, trūko tik prezidento Joachimo Gaucko parašo, o jis nusprendė luktelėti, kol bus priimtas teismo sprendimas.

ESM stabilizavimo mechanizmas numatytas iki 700 mlrd. eurų. Šiuo metu jis sudaro tik 50 mlrd. eurų, bet šių lėšų nepakanka norint išgelbėti euro zoną nuo finansinės krizės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)