Sausio mėnuo doleriui buvo blogiausias per pastaruosius tris dešimtmečius, o valiutai nepadėjo D. Trumpo skundai, jog esą visos kitos šalys „gyvena iš devalvacijos“.

Prieš tai vienas iš JAV prezidento svarbiausių patarėjų prekybos klausimais pareiškė, kad Vokietija naudoja „šiukščiai nuvertintą“ eurą ir išnaudoja savo prekybos partnerius.

Šiuos kaltinimus atmeta tiek vokiečiai, tiek japonai.

Azijos prekybos sesijos eigoje doleris šiek tiek pabrango ir galiausiai pasiekė 112,94 jenos ribą, tačiau bet kokiu atveju valiutos kursas lieka gerokai žemesnis nei pirmadienį, kai vienas doleris kainavo 115,01 jenos.

„Įtarimai, kad Vašingtonas gali labiau susikoncentruoti ties dolerio verte, šiandien atsidūrė dėmesio centre“, – pranešime teigė ANZ banko analitikai.

„Ankstyvi ženklai rodo, kad valiutos konkurencingumas gali vaidinti svarbų vaidmenį formuojant protekcionistinę D. Trumpo politiką“.

Euras savo ruožtu išlaikė pozicijas ir prekybos metu kainavo 1,0793 dolerio, atsigaudamas po silpnokos savaitės pradžios.

Kinijos rinkos vis dar atostogauja po Naujųjų metų, tačiau apklausos rodo, kad šalyje gamyba ir paslaugos sausio mėnesį toliau plėtėsi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)