Nors nurodyme nėra pateikta detalių, rinkos į jį reagavo kaip į užuominą į galimą bankų taisyklių sušvelninimą, ir tai paskatino bankų akcijų kilimą, JAV bankų akcijų indeksai penktadienio prekybos pabaigoje pakilo 2,6 procento.

Per susitikimą Baltuosiuose rūmuose, kur dalyvavo JAV verslo lyderiai, įskaitant „JPMorgan Chase“ vadovą Džeimį Daimoną (Jamie Dimon), D. Trampas pranešė apie savo planus „pastebimai apkarpyti Dodo-Franko (Dodd-Frank) įstatymo dalį“, kaip ir žadėjo rinkimų kampanijos metu.

Šis procesas neapsiribos dekreto išleidimu, pasakė buvęs Kongreso narys demokratas Barnis Frankas (Barney Frank), vienas iš 2010 metais išleisto Dodo-Franko įstatymo autorių. Šiuo dokumentu buvo padidinti reikalavimai banko kapitalui; pagal vadinamąją Volkerio (Volcker) taisyklę investiciniams bankininkams buvo uždrausta tam tikroms spekuliacinėms investicijoms naudoti savo įmonių, ne investuotojų, lėšas tuo atveju, jei tokios operacijos galėtų sukelti grėsmę tų įmonių kapitalui; buvo sukurtas Vartotojų finansinės apsaugos biuras, siekiant užkirsti kelią grobuoniškam kreditavimui.

D. Trumpas „negali įvesti esminių pakeitimų įstatyme dėl finansinės reformos be Kongreso sutikimo“, sakė B. Frankas naujienų agentūrai „Reuters“.

D. Trumpas ir kiti Dodo-Franko įstatymo kritikai teigia, kad šiame įstatyme numatytos normos sukelia kliūčių kreditavimui.

„Turiu daug draugų, kurių verslas klesti, bet kurie negali skolintis pinigų... nes bankai jiems tiesiogiai neleidžia skolintis dėl Dodo-Franko įstatymo taisyklių bei normų“, – pareiškė D. Trumpas per susitikimą su verslo lyderiais penktadienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)