2010 m. spalio pradžioje tuometinis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas (dabar einantis ministro pirmininko pareigas) ir premjeras Vladimiras Putinas (dabar – prezidentas – red.past.) kandidatūras į Maskvos merus aptarė ragaudami lietuvišką duoną. Rusijos televizijos kanalas NTV žiniose parodė trumpą reportažą apie tai, kaip šalies prezidento rezidencijoje šalia Maskvos penktadienio vakarą susitikę D.Medvedevas ir V.Putinas tariasi ir ragauja lietuvišką duoną.

"Štai, tik ką buvau žemės ūkio parodoje "Auksinis ruduo". Tai joje lietuvių gamintojai aprūpino duona. Paragaukim", - rodydamas į stalo viduryje besipuikuojantį didžiulį, apvalų juodos duonos kepalą tarė V.Putinas.

"Būtinai paragausim. Dėkojame lietuvių draugams už tokią dovaną. Mums labai svarbu, kad būtų palaikomi ryšiai su šia šalimi", - atsakė D.Medvedevas, keldamas pieno stiklinę.

Parodoje "Auksinis ruduo", kai V. Putinas patraukė link išėjimo, netikėtai prie jo prišoko kažkoks nepažįstamas plikas žmogus, kažką jam tyliai pasakė ir, suėmęs už alkūnės, užtikrintai nusivedė į paviljono gilumą. Apsauga ir palyda įsitempė, skelbė kp.ru.

Bet V. Putinas, atrodė, ėjo su malonumu. Pasirodo, jį pakvietė į Lietuvos ekspoziciją, o tas drąsus žmogus, nutempęs premjerą palydai iš panosės - Lietuvos ambasadorius Rusijoje Antanas Vinkus.

V. Putinui įteikė juodos duonos, premjeras, kaip priklauso pagal protokolą, tuoj pat atsilaužė gabalėlį.

“O štai Jums knyga apie Lietuvą, ištiesė pasiuntinys knygą kietais viršeliais, atidarė, o viduje - butelis trauktinės ir taurelė. Kiekvieną dieną skaityti po 50 gr.”, - teigė A.Vinkus.

“Dar ankstoka”, - konstatavo V.Putinas. “Be to, tokias parodas geriau vakarais lankyti, visko yra - ir karčiosios, ir užkandos”, - pridūrė jis.

“Vakare “paskaitysit”, - sutiko ambasadorius. Tai - "Trejos devynerios", iš 27 žolelių. Gydo nuo visko". Ir perėjo prie politikos: - Negerai viskas išėjo, mums draugauti reikia”.

“Aš irgi taip manau”, - atsakė V. Putinas, spausdamas ranką Lietuvos ambasadoriui, paėmė „knygą apie Lietuvą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (470)