Šiek tiek mažiau pernai padidėjo putojančių vynuogių vynų ir fermentuotų gėrimų (3,7 proc.) bei vynuogių, vaisių ir uogų vyno ir vermuto gamyba (4 proc.).
Tuo tarpu degtinės, konjako, brendžio, trauktinės, likerio, viskio, romo ir džino pernai pagaminta 1,415 mln. dal, arba 10,7 proc. mažiau nei 1999 metais.
Pernai 19,3 proc. išaugo tik vynuogių, vaisių ir uogų vyno bei vermuto importas, o kitų alkoholinių gėrimų importuota mažiau. Degtinės, konjako, brendžio, trauktinės ir kitų šios grupės gėrimų importuota 39,7 proc., šampano ir putojančių fermentuotų gėrimų - 17,9 proc., alaus - 16,8 proc. mažiau.
Kelerius metus iš eilės mažėja degtinės, konjako, taip pat alaus eksportas. Pernai degtinės, konjako ir kitų gaminių eksportuota 48,6 proc., alaus - 66,9 proc. mažiau. Tačiau vynuogių, vaisių ir uogų vyno, vermuto eksportas 1999 metais išaugo 3 kartus, o šampano ir putojančių fermentuotų gėrimų - 2 kartus.