„Man džiugu pranešti, kad Argentinos Respublika vakar „gegužės 30 d.“ vakare susitarė sumokėti 162,75 mln. JAV dolerių, siekdama sureguliuoti dešimtmečius trunkantį ginčą su keliais didžiaisiais investiciniais fondais, įsikūrusiais Liuksemburge ir britų Mergelės salose, kurie neoficialiai žinomi kaip „HWB Entities“, - teigiama D. Pollack opranešime.

2005 ir 2010 metais Argentina restruktūrizavo 93 proc. savo valstybinės skolos, paveldėtos po 2001 metais ištikusio bankroto, didžiausio per visą šalies istoriją. Obligacijų turėtojams buvo pasiūlyti mainai į naujus vertybinius popierius su maždaug 70 proc. nuolaida pirminės vertės atžvilgiu. Tačiau likusių 7 proc. skolos popierių savininkai, atstovaujantys daugiausia spekuliatyviniams investiciniams fondams, su tokiu nurašymu nesutiko.

Buenos Airės vykdė kai kurias išmokas per vieną iš Niujorko bankų, taip patekdamas JAV teisingumo jurisdikcijon. JAV teismas stojo ginti kreditorių interesų ir įpareigojo Argentiną išmokėti visą skolą. Praėjusių metų sausį Argentinos prezidento Mauricio Macri vyriausybė atnaujino ankstesnės administracijos nutrauktas derybas. Per du mėnesius Buenos Airės pasiekė susitarimą su 90 proc. kreditorių, ginčijančių Argentinos skolą JAV teismuose, ir 2016 m. balandį išmokėjo jiems 9,3 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją