Žmonių nurodyti faktai pasitvirtino – restorane buvo nepakankamai išplautas gamybos inventorius, išvalyta įranga.

Pasak pranešimo, indų plovyklos buvo nešvarios, inventorius nepažymėtas pagal naudojimo paskirtį.

Virtuvėje tekančio karšto vandens temperatūra nesiekė reikiamos, maisto produktai buvo sudėti nepaisant tinkamos kaimynystės principų, dezinfekavimo medžiagos laikytos greta maisto produktų.
Patikrinimo metu darbuotojai ne visiems šaldytiems maisto produktams (apie 4 kg) galėjo pateikti įsigijimo dokumentus, rasta 0,7 kg produktų su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu.

Pasak pranešimo, dėlbendrovės „Izumi“ restorane besikartojančių pažeidimų, Druskininkų VMVT priėmė griežtą sprendimą – laikinai sustabdyti šios viešojo maitinimo įmonės veiklą. Ją bus galima atnaujinti tik atlikus generalinį valymą ir tvarkymą bei pašalinus kitus patikrinimų metu nustatytus trūkumus. Įmonės atsakingiems asmenims skirtos nuobaudos.

Pagal viešojo maitinimo įstaigų vertinimo sistemą, restoranui šiais metais buvo skirtas tik 1 balas. Tai reiškia, kad jame higienos reikalavimų laikomasi labai prastai. „Izumi“ restoranas priskirtas padidintos rizikos įmonių grupei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)