Bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ pateikti „Nielsen“ duomenys rodo, kad labiausiai augo pardavimai skardinėje taroje. Iš viso alaus pardavimai pernai skardinėje pakuotėje sudarė 36,7 proc. (2013 m. - 33,1 proc.). Sumažėjo stiklinėje taroje parduodamo alaus dalis pardavimuose (18,4 proc., 2013 m. - 23,2 proc.). PET pakuotės dalis sudarė 44,9 proc. (43,7 proc.).

Primename, kad 2013 m. alaus rinka Lietuvoje traukėsi 7 proc., 2012 m. - 6,4 proc.

„Švyturys-Utenos alaus“ pardavimų vadovė Aušra Vasiljevienė teigė, kad labiausiai prie rinkos augimo prisidėjo pardavimai ne didžiuosiuose tinkluose, bet mažose parduotuvėse (17,5 proc.).

Pastebima, kad augo ir nealkoholinio alaus pardavimai (12,8 proc.).

Kitais metais tikimasi, kad Lietuvoje alaus rinka augs 1,2 proc.

Vis dėlto galima pasidžiaugti, kad alaus pardavimų augimą lenkė nealkoholinių gėrimų pardavimai. „Nielsen“ duomenimis, vandens rinka pernai augo 7,6 proc., giros – 5 proc.

„Tai lėmė ir karšta vasara ir sveikėjantis gyvenimo būdas“, - kodėl išaugo vandens paradavimai, komentavo A. Vasiljevienė.

Nusisuka vartotojai nuo sidro, alkoholinių kokteilių. Pernai sidro pardavimai krito 14,7 proc., alkoholinių kokteilių – 23,6 proc.

„Šie gėrimai buvo stipriai paveikti akcizų ir šios rinkos stipriai susitaikė“, - teigė įmonės pardavimų vadovė.

Kalbėdamas apie alaus rinką bendrovės generalinis direktorius Rolandas Viršilas komentavo, kad vidutinė alaus kaina išliko panaši kaip 2013 m.

„Jei ji ir turėjo tendenciją šiek tiek kilti, tai rugsėjį prasidėjo kritimas“, - teigė jis. Pasak įmonės vadovo, rugsėjį prasidėjo „kainų karai“ tarp gamintojų, o gruodį jie persikėlė ir į prekybos tinklus.

R. Viršilo teigimu, šiemet alaus savikainos kilimui priežasčių nėra: prognozuojama, kad šiemet turėtų atpigti miežiai, energetikos kaštai mažėja. Iš kitos pusės alaus kainą didina didėjantys akcizai.

Pasak įmonės vadovo, nuo kovo 1 d. įsigaliojus naujiems akcizams alaus kaina didėja 2-3 euro centus, priklausomai nuo alkoholinio gėrimo stiprumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)