Tokią nuomonę ilgametis šalies vadovas išsakė praeitą savaitę bendraudamas su bendrovės „Belovežskij“ atstovais ir kaimo Riasna gyventojais, skelbia news.tut.by.

„Kam tas doleris? Nusipirkti importinių prekių ir išvažiuoti atostogų į Egiptą? Išgyvensim ir be to. Kad ir mūsų vietinė Belovežo giria – jokios nepakeliamos kaitros, nuostabus oras. Braslavo ežerai. Mūsų ežerų užteks visiems. Taip, šiek tiek nuseko, bet vandens užtenka. Šiuo sunkiu metu kaip nors pailsėsime ir namie“, – optimizmo nepraranda A. Lukašenka.

Anot A. Lukašenkos, šalies gamintojai aprūpina puikia produkcija. Baigiama audinių gamyklos modernizacija, atsigauna lino gamyba, vietos gamintojai gamina ir kitų aukščiausios kokybės audinių.

„Ir rinkų atsirado, ir parduodam, mūsų produkciją, baltarusišką, noriai perka“, – pabrėžia Baltarusijos prezidentas.

„Nešiokite mūsų, baltarusišką, produkciją! Galbūt ir ne tokia madinga, be skylių ant kelių. Ar matėte, kokias dabar kelnes mūvi? Skylėtas. Dabar vaikšto apsirengę taip, kaip mes seniau jokiais būdais nebūtume drįsę pasirodyti gatvėje, nes buvo gėda. Nereikia jokių skylių, vilkėkime normalius baltarusiškus drabužius, šluostykimės tik į Baltarusijoje pagamintus rankšluosčius, valgykime tik baltarusišką maistą. Kalbant apie maistą, taip pat neturime jokių problemų. Jau visi supranta, kas yra baltarusiška produkcija, net ir toli už mūsų sienų“, – gerų žodžių vietos gamintojams negaili šalies prezidentas.

„(...) Mūsų produkcija labai švari, išlaikėme aukščiausius kokybės standartus. Juk maistas ir drabužiai tai žmogaus sveikata“, – tvirtina A. Lukašenka.

„Mes viską mokame, viską ir darome, todėl reikia daugiau dėmesio skirti būtent sau ir savo šaliai, pirkti vietos produkciją. Pirks 10 mln. žmonių ir tie 2 mln., kurie pro mus nuolat važinėja, tad už šalies ribų kaip ir nebebus ko pardavinėti – nebebus ir problemų. Todėl reikia keisti ir savo psichologiją“, – mano Baltarusijos prezidentas.

„Pas mus, kaip ir kiekvienoje šalyje, yra grupelė spekuliantų, kurie įprato žaisti: šiandien perku, ryt parduodu. Ne, su valstybe žaisti azartinių žaidimų nerekomenduoju. Dabar paleido kursą. Norite nusipirkti dolerį – mokėkite kainą, kurią diktuoja rinka. Mes jo nelaikome, tiesiog stebime kainas. Be to, laikyti būtų pavojinga“, – sako A. Lukašenka.

Anot Baltarusijos prezidento, ribojant kursą, galima pakenkti ir tiems, kurie į šalį atveža valiutą. „Jeigu kas nors atsivežė dolerių ir nori juos parduoti, o mes tam kaišiosime pagalius į ratus, pradės formuotis laukinė rinka (kartą jau teko tai patirti), bus du kursai, o tai tikra katastrofa“, – pridūrė Baltarusijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)