"Jei peržiūrėti visus pasisakymus Rusijos atsakingų pareigūnų, netgi įvertinus tą iškraipytą mūsų užsienio reikalų ministro pasisakymą, kuris buvo transliuojamas visą savaitę - aš manau, tai rodo, kad pagrindinė priežastis yra mūsų pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai, o tikriausiai jautriausias klausimas - Rytų partnerystės susitikimas. (...) Juos labai jaudina taip vadinamoji Rytų partnerystė", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis pridūrė nemanantis, kad įvairūs ribojimai truks iki lapkričio mėnesį vyksiančio Rytų partnerystės susitikimo Vilniuje.

"Aš manau, kad nebus taip ilgai. Aš galvoju, kad nebe tie laikai, kad galima taikyti tokias priemones", - sakė A.Butkevičius.

Anot Vyriausybės vadovo, aiškintis padėtį ketvirtadienį į Maskvą vyksta vienas iš jo patarėjų Antanas Vinkus.

"Kol kas radikalių pokyčių neišgirdau. Tik viena yra naujiena, kiek žinau, nuo trečiadienio vėlaus vakaro, kad į Kaliningrado sritį jau nuo ketvirtadienio turi prasidėti normali patikra", - sakė A.Butkevičius.

Premjeras teigė, kad dėl kitų pasienio sričių kol kas dar kalbamasi.

"Trečiadienį teko kalbėtis su vienu Rusijos prezidento patarėjų, tikrai nenoriu įvardyti pavardės, kuris čia Lietuvoje daug daug kartų yra lankęsis ir ilsėjęsis, kuris pažadėjo ketvirtadienį ryte pakalbėti su tam tikrais atsakingais patarėjais. Jau nupirkti bilietai patarėjui Antanui Vinkui ir jis vidurdienį išskrendą į Maskvą, ten irgi yra suplanuota tam tikrų susitikimų. Jis bus tiek dienų, kol bus priimtas ir bus aptartos tos problemos, kurios šiuo metu yra tarp Rusijos ir Lietuvos", - sakė premjeras.

Rusija rugsėjį prekėms iš Lietuvos ir Lietuvos vežėjams įvedė griežtą patikrą muitinėse, o šią savaitę visiškai sustabdė lietuviškų pieno produktų importą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)