Jungtinėje Karalystėje buvo sudarytas Pasaulio laimingiausių darbuotojų indeksas, remiantis darbo jėgos lojalumu ir pasitenkinimo jausmu.

Švedijos tyrimų įmonė „Universum“ apklausė 250 000 darbuotojų iš 55 įmonių ir sudarė laimingiausių darbuotojų indeksą, remiantis žmonių pasitenkinimu dabartiniu darbu, lojalumu savo darbovietei ir tikimybe, kad jie rekomenduotų dabartinį savo darbdavį, informuoja independent.co.uk.

Laimingiausi darbuotojai – Belgijoje, Norvegijoje ir Kosta Rikoje.

Belgijos darbuotojai mažiausiai troško keisti darbą, jų pasitenkinimo lygs buvo aukštas.

„Dėl stiprėjančios talentų konkurencijos, besikeičiančių kartų vertybių bei lūkesčių, darbo rinkos globalizacijos, kompanijų laukia iššūkis išlaikyti pajėgumą ir talentus, visa tai subalansuojant su didėjančiu lankstumu ir ieškant gebėjimų ir talentų rinkoje“, – teigė vienas iš tyrimo autorių Tomas Verbenke.

Darbuotojų kaita didėja. 2018 m. 49 mln. daugiau darbuotojų paliks dabartinius darbdavius, nei paliko 2012 m., t. y. darbą pakeis 192 mln. darbuotojų, rodo tyrimo duomenys.

Tyrėjai siekė nustatyti darbuotojų pasitenkinimo gaires ir padėti kompanijoms planuoti pagerinimus.
„Vis daugiau kompanijų kreipiasi į analitikus, kad šie padėtų numatyti darbuotojų išlaikymą darbe ir susieti tokius veiksnius, kaip kompensacijos, kelionės, vadovavimą bei demografiją, siekiant suprasti, kodėl vieni žmonės yra mažiau patenkinti už kitus“, – teigė įmonės „Deloitte Consulting“ direktorius Joshas Bersinas.

10 šalių, kuriose darbuotojai laimingiausi, sąrašas:

4. Danija.

10. Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)