"Volkswagen" įsigijo teises į šią tradicinę markę 1998 metais už 100 milijonų Vokietijos markių (44 milijonai JAV dolerių).

Naujasis dvivietis 555 arklio galių automobilis bus skirtas išskirtiniams klientams, didžioji dalis kurių turi bent jau po vieną "Bugatti" markės automobilį.

Originalūs "Bugatti" automobiliai, kurių markė reiškė ir prabangą, ir puikias technines savybes, buvo gaminami nuo 1909 iki 1939 metų. Šios markės automobiliai yra vieni iš geidžiamiausių klasikinių automobilių pasaulyje, aukcionuose už juos visuomet sumokamos pasakiškos sumos. Pasaulyje šios markės automobilius turi apie vieną tūkstantį žmonių.

Šis projektas kuriamas iš esmės pagal "Volkswagen" valdybos pirmininko Ferdinando Piecho (Ferdinand Piech), aistringo "Ettore Bugatti" mėgėjo, iniciatyvą.

Naujieji "Bugatti" bus gaminami Elzaco regione Molsheimo mieste. Čia "Volkswagen" suremontavo originalios bendrovės būstinę ir tam išleido nemenką sumelę. Manoma, jog automobilis kainuos ne mažiau kaip vieną milijoną Vokietijos markių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją