Memorandume teigiama, kad „Uber“, gavusi Lietuvoje veikiančių partnerių-vairuotojų, kurie naudojasi bendrovės paslaugomis ir Lietuvoje teikia pavėžėjimo paslaugas, sutikimą, informaciją apie jų gautas pajamas teiks VMI.

Savo ruožtu mokesčių administratorius užtikrins, kad iš partnerio gauta informacija padėtų supaprastinti partneriams-vairuotojams mokesčių sumokėjimo procedūras, t. y. teikiant mokesčių mokėtojams paslaugas, susijusias su mokesčių apskaičiavimu, deklaravimu bei sumokėjimu.

Pasak VMI viršininko Dainoro Bradausko, inspekcija savo veiklos principus grindžia pagalba mokesčių mokėtojams, ypač tais atvejais, kai susiklosto nestandartinės situacijos, reikalaujančios progresyvaus požiūrio.

„Esame atviri bendradarbiavimui su visais mokesčių mokėtojais, todėl, kol teisėkūra vis dar vejasi su šiuolaikinėmis technologijomis sparčiai į priekį judančius verslo subjektus, siekiame jiems padėti teisingai apskaičiuoti ir laiku sumokėti priklausančius mokesčius, taip įnešdami savo indėlį į valstybės biudžetą“, – teigia D. Bradauskas.

Bendrovės „Uber“ ir VMI pasirašytas memorandumas dėl informacijos teikimo ir sąžiningo pajamų apskaitymo, deklaravimo ir mokesčių sumokėjimo yra precedentas, rodantis, kad pažangūs sprendimai tarp verslo ir valstybės institucijų yra įmanomi.

Anot „Uber“ vadovo Baltijos šalims Eno Metsaro, tokios skaitmeninės platformos kaip „Uber“ Vilniui suteikia daugiau ekonominio potencialo ir sukuria naujas lanksčias uždarbio galimybės tūkstančiams lietuvių.

„Džiaugiamės pradėdami darbą su dar viena pokyčiams ir pažangai atvira valstybine institucija Baltijos valstybėse, kurdami šią modernią mokesčių deklaravimo sistemą. Ji padės vartotojams ir valstybei gauti maksimalią dalinimosi ekonomikos naudą“, – sako E. Metsaras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)