"Ar neatėjo laikas - kuras yra ta pati energetikos dalis - kai reikėtų nustatyti bent jau kokias nors ribas - minimalias ar maksimalias (...) Kainų komisija, kuri nustato kitas energetikos kainas, lygiai taip pat šildymo, elektros, galėtų netvirtinti konkrečios kainos, o nustatyti ribą, kad kaina negalėtų būti aukštesnė ir patikrintų, pamatytų, kodėl taip yra. Gal tai ereziškai skamba, bet aš kitokio varianto nebematau", - trečiadienį Žinių radijui sakė V.Baltraitienė.

Ji tvirtino, kad Lietuvoje nėra institucijos, kuri galėtų patikrinti ir paaiškinti, kodėl Lietuvoje benzino ir dyzelino kainos yra tokios, o ne mažesnės.

"Yra nesuvokiami dalykai, (...) kodėl šios kainos taip didėja. Kodėl taip yra šiandien niekas negali paaiškinti, kodėl mes mokame taip brangiai. Pastaruoju metu akcizas nesikeitė, nafta tiek nebrango, karo nebuvo, nebuvo pasaulyje sukrėtimų, kad didėtų benzino kaina. Lietuvoje ši kaina šoktelėjo smarkiai, per rugpjūčio, jeigu gerai pamenu, 20-30 centų", - stebėjosi parlamento vicepirmininkė.

Šią savaitę degalų kainos pasiekė rekordą. Vilniuje benzinas jau kainuoja 5,12 lito už litrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)