Tai trečioji baigta byla iš šiuo metu FNTT Panevėžio apygardos valdybos kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra tęsiamo ikiteisminio tyrimo, kuriame grupė panevėžiečių iš neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika gavo daugiau nei 6 mln. litų pajamų.

Kaip nurodo FNTT, išaiškinta, kad Panevėžio rajone gyvenantis Ž. A. prekiavo naudotomis „Mercedes Benz“, BMW, „Volkswagen“, „Audi“ ir kitų automobilių detalėmis ir aparatūra, o siūlomų prekių duomenis skelbdavo internetinėje erdvėje – nenustatytuose tinklapiuose ir per internetinės prekybos sistemą „eBay“.

Internetu automobilių detales ir aparatūrą įsigiję pirkėjai atsiskaitydavo pinigus pervesdami į įtariamojo ir jo žmonos atsiskaitomąsias sąskaitas keliuose bankuose. Atskleista, kad prekiaudamas automobilių detalėmis ir aparatūra įtariamasis nebuvo įsteigęs jokios įmonės, nemokėjo mokesčių. Per kelerius metus Ž. A. iš nelegalios tarptautinės prekybos naudota automobiline technika gavo daugiau nei 1,4 mln. Lt pajamų ir nesumokėjo daugiau nei 200 tūkst. Lt mokesčių.

Baigta baudžiamoji byla dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla perduota Panevėžio apygardos teismui. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas Ž. A gresia maksimali laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)