Pasienyje su Rusija ar Baltarusija gyvenantys arba šiose valstybėse dirbantys Lietuvos gyventojai, pateikę muitinei įrodymų, kad jie keliauja toliau nei pasienio zona ar grįžta iš kaimyninių šalių tolimesnių nei pasienis vietų, kaip ir buvo iki šiol, be muitų ir kitų mokesčių galės įsivežti degalus, kurie yra vairuojamos transporto priemonės kuro bake bei 10 litrų nešiojamoje talpykloje.

Visiems kitiems mūsų šalies gyventojams paliekama galioti ankstesnė tvarka – be muitų ir mokesčių jie galės atvažiuoti su pilnu kuro baku ir atsivežti dar 10 litrų degalų nešiojamoje talpykloje.

Pasienio zona – 15 km pločio sausumos juosta nuo Lietuvos sienos su trečiąja valstybe linijos.

Tokius nutarimų pakeitimus trečiadienį priėmė Vyriausybė. Šis sprendimas – viena iš bendro komplekso priemonių siekiant stiprinti kovą su akcizais neapmokestinamų prekių kontrabanda bei nelegaliu disponavimu. Be jos, muitinė griežčiau vertina kelionių į Rusiją bei Baltarusiją dažnumą bei pobūdį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją