Jie skundžiasi, kad kalneliai yra per aukšti, gadina transporto priemones, o vienam vairuotojui dėl Likiškėlių gatvėje įrengtos perėjos teko paaukštinti savo „mikriuko“ grindis – tai kainavo pusantro tūkstančio eurų.

„Likiškėlių gatvėje, važiuojant pilnam mikroautobusui keleivių, „mikriukas“ siekia kalnelį. Jau kelis kartus buvo nuluptos detalės. Pats iš savų lėšų apie 15 centimetrų paaukštinau mikroautobuso grindis, kad nesiektų kalnelio. Visa tai man kainavo pusantro tūkstančio eurų“, - pasakojo 14-tu numeriu pažymėto maršruto mikroautobuso vairuotojas Giedrius Pranckus.

Vairuotojui per paaukštintą perėją reikia važiuoti ir Pulko gatvėje, tačiau čia jis su problemomis nesusiduria, nes keleivių mikroautobuse būna mažiau.

Kad važiuodami per paaukštintas perėjas laužo savo transporto priemones, tikino ir kiti mikroautobusų vairuotojai. Itin atsargiems jiems tenka būti važiuojant per Birutės ir Sudvajų gatvėse įrengtas perėjas.

G. Pranckus teigė savo problemą išsakęs ir Alytaus miesto tarybos nariui Valiui Micevičiui, tačiau nors buvo žadėta problemą spręsti, po pokalbio niekas nepasikeitė.

„Ši problema man žinoma. Ji buvo išsakyta susitinkimo su miesto vadovais metu. Vairuotojai be reikalo tikrai nesiskundžia. Nors perėjos įrengtos pagal standartus, bet gatvės yra nelygios, jose yra provėžos, dėl kurių važiuojant ir kyla problemų“, - kalbėjo V. Micevičius.

Pasak jo, už perėjas atsakingi specialistai jas matavo ir ketino problemą spręsti.

Tačiau Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjo pavaduotoja Palmira Raškauskienė teigė, kad vairuotojai pastaruoju metu dėl per aukštų perėjų problemos į savivaldybę nesikreipė, o visos paaukštintos perėjos kitokios būti negali, nes yra įrengtos pagal normatyvus.

„Yra reikalavimai, ir paaukštintos perėjos yra įrengiamos jų laikantis. Kai kurių vairuotojų mikroautobusai jau ne pirmo naujumo ir gerumo, tad nenuostabu, kad kartais atsitinka visko.

Kalneliai įrengiamai tam, kad vairuotojai sumažintų greitį. Jei važiuoja bet kaip, gal transporto priemonės ir susigadina. Apmaudu, kad vairuotojams tenka patiems mikroautobusus taisytis“, - kalbėjo P. Raškauskienė.

Pasak jos, vairuotojų prašymu prieš kurį laiką paaukštinta perėja buvo sumažinta Jurgiškių gatvėje, tačiau liepos mėnesį Likiškėlių gatvėje atsiradusi paaukštinta perėja įrengta taip, kad situacija nepasikartotų.

„Jei vairuotojai kreipsis, tada sprendimų ieškosime, tačiau kol kas jų skundų nesulaukėme“, - sakė P. Raškauskienė.