Lėktuvų įgulos ir dispečeriai protestuoja prieš atleidimus. Darbuotojai pasirengę svarstyti atlyginimų mažinimo galimybę tik su ta sąlyga, jeigu vadovybė atsisakys planų atleisti darbuotojus. Apie tai, kaip informuoja AFP, pareiškė profsąjungos CCOO vadovas Jose Carrillo. Pasak jo, streikas gali būti pratęstas tuo atveju, jeigu nepavyktų pasiekti susitarimo su kompanijos vadovybe.

Protesto akciją paskelbė visos pagrindinės "Iberia" profsąjungos, išskyrus SEPLA, tačiau atskiri pastarosios atstovai greičiausiai solidarizuosis su protestuojančiais kolegomis.

Lapkričio 9 dieną Ispanijos oro linijų bendrovė "Iberia", vykdydama verslo restruktūrizavimo programą, ketina atleisti 4,5 tūkst. darbuotojų. Susitarimas dėl atleidimų su profsąjungomis turi būti pasiektas iki 2013 m. sausio. Kompanija pagrasino, kad jeigu susitarti nepavyks, atleistųjų skaičius dėl nuostolių gali išaugti. "Iberia" vadovybė ne kartą skelbė, kad pastaruoju metu nė vienas kompanijos maršrutas nėra pelningas.

2011 m. pabaigoje-2012 m. pradžioje "Iberia" skrydžių grafiką ne kartą trikdė darbuotojų streikai. Tuomet kompanijos darbuotojai protestavo prieš pigių skrydžių bendrovės "Iberia Express" steigimą - darbuotojai baiminosi su restruktūrizavimu susijusių atleidimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją