Pirmajame šiais metais visuotiniame streike dalyvauja tiek valstybinio, tiek privataus sektoriaus darbuotojai.

Dėl Belgijos aviacijos dispečerių rengiamos akcijos oro erdvė virš Belgijos visiškai uždaryta, vien tarptautiniame Briuselio oro uostuose pirmadienį atšaukta apie 600 skrydžių.

Visuotinis profsąjungų inicijuotas streikas paralyžiavo visų visuomeninio transporto priemonių darbą Belgijos teritorijoje. Atšauktas ir greitaeigių traukinių „Thalys " ir „Eurstoar", jungiančių Belgijos sostinę su Paryžiumi ir Londonu, eismas.

Streikų komitetai paskelbė ketinantys surengti piketus, blokuojančius priėjimą prie pramoninių zonų ir prekybos centrų. Protesto akcijos sutrikdys mokyklų ir ligoninių darbą. Akcijos metu nebus surenkamos buitinės atliekos, nebus valomos gatvės.

Darbuotojų profsąjungos nepatenkintos tuo, kad, naujajai valdžiai sumažinus biudžeto išlaidas ir pakoregavus mokesčių politiką, dviejų trečdalių ekonomiškai aktyvių šalies gyventojų perkamoji galia sumažės. Be to, profsąjungos protestuoja prieš vyriausybės planus didinti mokesčius, ilginti pensinį amžių bei mažinti bedarbio pašalpas.

Streikai prieš griežto taupymo priemones vyksta ir kitose Europos šalyse. Tokios protesto akcijos dažnai perauga į susirėmimus su policija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)