„Kaip žinote, visai nesenai, praėjusią savaitę Medininkų poste buvo sulaikyta daugiau kaip 30-imt muitininkų ir šiandien pakeitus muitininkus, susidarė didžiulė eilė šitame poste, ji tęsiasi jau ne vieną kilometrą, - klausimą formulavo Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas. - Korupcinė sistema ne tik šitame poste, bet apskritai muitinėje nenustebino vadovo, jis pasakė, kad nieko naujo ir neįvyko, o mano klausimas, ar jūs pasiryžęs aiškintis tą situaciją ir panaikinti tą korupcinę sistemą, kuri šiuo metu gyvuoja, kaip suprantu muitinėje?“

„Aš irgi mačiau tą situaciją per visuomenės informavimo priemones ir labai buvau nustebęs, kada Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas teikia vieną informaciją visuomenei, Muitinės departamento vadovas teikia kitą informaciją. Aš manau, kad jie turėjo ir tą išeiginę dieną būti toje muitinėje ir iš ten neišvažiuoti, kol ta problema – neišspręsta. Čia vien tik požiūrio pademonstravimas tai tikrai parodo, kad nėra tiesiog noro spręsti tų susidariusių problemų, o gal net tiesiog kada jau televizijos pradeda rodyti tas nusidriekusias ilgiausias eiles, kažkas pradeda po truputį reaguoti. Galiu pasakyti, kad šitoje sistemoje laukia tam tikra reforma“, - sakė A. Butkevičius.

DELFI primena, kad sulaikytieji dirbo pasienyje su Baltarusija esančiame Medininkų kelio poste. Muitinės departamento teigimu, tai didžiausia korupcinio pobūdžio byla Lietuvos muitinės istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)