Įmonių atstovai tikisi, kad vartotojų metinė infliacija pasieks 1,2 proc., nors dar birželį buvo laukiama 1,4 proc. lygio, nurodoma rugsėjį atliktoje maždaug 10 tūkst. įmonių apklausoje.

Sumenko ir įmonių prognozės dėl 3-5 ateinančių metų rodiklių. Tai pirmasis kartas, kai lūkesčiai mažėja nuo pat 2014 metų pavasarį centrinio banko pradėtos vykdyti apklausos. Įmonių atstovai dabar tikisi, kad vartotojų kainos per trejus ateinančius metus išaugs nebe 1,5 proc., o tik 1,4 proc. Taip pat dokumente teigiama, kad per ateinančius penkerius metus kainos turėtų augti ne 1,6 proc., o 1,5 proc.

Kita vertus, penktadienį paviešinti duomenys parodė, kad šalies ekonomikoje situacija nėra tokia jau prasta. Rugpjūtį namų ūkių išlaidos kilstelėjo 2,9 proc. ir gerokai aplenkė ekonomistų spėjimus. Savo ruožtu, darbo rinkos duomenys parodė, kad trūksta daugiau darbuotojų, nei manyta. Tiesa, šalies nedarbo lygis rugpjūtį, palyginti su liepa, netikėtai pakilo iki 3,4 proc.

Ekspertai vis dėlto mano, kad prieš rengiant du šį mėnesį vyksiančius Japonijos centrinio banko valdybos posėdžius pateikta kainų augimo prognozė gali sukelti nerimo banko pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją