Akcijų kainos beveik nekito Vokietijoje (DAX +0,05 proc.), tačiau kiek daugiau ūgtelėjo Prancūzijoje (CAC 40 +0,64 proc.) ir D. Britanijoje (FTSE +0,42 proc.).

Neigiamo sentimento į rinkas įnešė didesnis nei laukta (329 tūkst.) JAV per savaitę naujai registruotų bedarbių paraiškų skaičius, taip į antrą planą nustumdamas gerus pasitikėjimo Vokietijos ekonomika duomenis.

Balandį IFO pasitikėjimo verslu rodiklis didėjo nuo 110,7 iki 111,2 punkto. IFO rodiklis padeda nuspėti, kaip kis verslo išlaidos ir investicijos, o viršytos analitikų prognozes (110,4) rodo optimistiškesnes verslo sektoriaus tendencijas ateityje.

Tuo tarpu JAV rinkose ketvirtadienį matėme investuotojų reakciją į dar užvakar po prekybos paskelbtus lūkesčius viršijusius „Apple“ (+8,2 proc.) ir „Facebook“ (-0,8 proc.) rezultatus. Žvelgiant bendrai, kol kas JAV bendrovių rezultatai yra vertinami kaip labai geri – net 70 proc. S&P500 indekso įmonių paskelbė analitikų lūkesčius viršijusius rezultatus.

Azijoje 8 val. 55 min. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo beveik nepakitęs (-0,01 proc.), o Kinijos HANG SENG smuko gana stipriai (-1,37 proc.). Penktadienį investuotojai vertins ne tik bendrovių pirmo ketvirčio veiklos rezultatus, bet ir JAV paslaugų sektoriaus pasitikėjimo duomenis. Prognozuojama, kad lūkesčiai dėl paslaugų sektoriaus būklės gerės, o rodiklis kils nuo 55,3 iki 55,5 punkto.

„Aprangos“ grupė atidarė pirmąją „Armani Jeans“ parduotuvę Baltijos šalyse. Pasak grupės vadovo R. Pervenecko, „Apranga“ kol kas neapsisprendė, ar šį tinklą plės ir kituose Lietuvos miestuose.
Pirmiausia norima atidaryti parduotuves Taline ir Rygoje bei pasižiūrėti, kaip jom seksis.
Bendrovė per biržą pranešė, kad 158 kvadratinių metrų ploto „Armani Jeans“ parduotuvė atidaryta Vilniuje.

Bendrovė „Grigiškės“, pernai uždirbusi 1,93 mln. eurų grynojo pelno, visuotiniame akcininkų susirinkime nusprendė, kad išmokės 3,285 mln. litų dividendų, arba 0,05 lito (0,0145 euro) už akciją. Dividendų pajamingumas vakarykštėmis kainomis siekia 2 procentus.

Eilinių visuotinių akcininkų susirinkimų sezonas įsibėgėjo – jų penktadienį įvyks net 6. „Rokiškio sūrio“ ir „Vilkyškių pieninės“ akcininkams bus siūloma patvirtinti atitinkamai 0,10 lito ir 0,30 lito dividendus už akciją (dividendų pajamingumas ketvirtadienio uždarymo kainomis atitinkamai 1,8 proc. ir 4,2 proc.), EstijosOlympic Entertainment Group“ akcininkai apsispręs dėl 0,10 euro (pajamingumas 5,3 proc.) dividendų išmokėjimo.

Netikėtumų galime sulaukti iš „Žemaitijos pieno“ akcininkų susirinkimo. Bendrovės valdyba akcininkams siūlys dividendų nemokėti. Pernai buvo pateiktas analogiškas siūlymas, tačiau akcininkų susirinkimas vis dėlto nusprendė išmokėti 0,05 lito už akciją. Be to, pačios bendrovės prašymu biržoje bus stabdoma prekyba jos akcijomis nuo 15 val., tai yra nuo susirinkimo pradžios.