„TEO“ akcijų apyvarta siekė 31,5 tūkst. eurų, o šių akcijų kaina padidėjo 0,8 proc. ir priartėjo dar labiau prie ne per seniausiai pasibaigusio oficialaus pasiūlymo kainos. Tuo tarpu „City Service“ akcijų kaina sumažėjo 1,08 proc., o pastarųjų akcijų buvo perleista už 23,5 tūkst. eurų. Brango 10 akcijų, pigo 4.

Teigiamas nuotaikas atspindėjo ir pagrindinio indekso 0,41 proc. teigiamas pokytis. Labiausiai brango pastaruoju metu didesnį pardavėjų spaudimą jaučiančios „Lietuvos jūrų laivininkystės“ ir „Žemaitijos pieno“ akcijos. Virš 2 proc. brango ir „Linas Agro Group“ akcijos. Be jau minėtų „City Service“ akcijų pigo ir Lietuvos energijos, AB, „Vilkyškių pieninės“ bei LESTO akcijos. Tiesa, visų trijų bendrovių akcijos mažiau nei 1 proc.

Talino akcijų biržos apyvarta siekė 354,6 tūkst. eurų ir maždaug atitiko šių metų vidurkį. Taline, kaip ir Vilniuje, prekyba akcijomis taip pat pasižymėjo teigiamomis nuotaikomis. Talino akcijų biržos indeksas kilo 0,13 proc. Labiausiai brango „Ekspress Grupp“ akcijos – 3,55 proc. Iš labiausiai pigusių akcijų išsiskyrė „Tallinna Vesi“ akcijos, kurios pigo 1,07 proc. Kitų pigusių akcijų neigiami pokyčiai neviršijo 1 proc. Didžiausia dienos apyvarta Taline pasižymėjo jau minėtos „Tallinna Vesi“ akcijos, kurių buvo perleista už 206 tūkst. eurų. „Silvano Fashion Group“ akcijų dienos apyvarta buvo antra pagal dydį Taline ir sudarė 90,5 tūkst. eurų. Be to, pastarosios akcijos pigo 0,28 proc.

Rygoje išsiskyrė „SAF Technika“ ir „Latvijas kugnieciba“ akcijos, kurios brango daugiau nei 7 proc. Apie abejas bendroves nebuvo paskelbta jokių esminių naujienų, kurios galėjo turėti tokią įtaką šių akcijų kainoms. Įdomus faktas, kad pigusių bendrovių akcijų Rygoje nebuvo. Pagrindinis akcijų biržos indeksas kilo 1,08 proc., o aktyviausiai prekiauta „SAF Technika“ akcijomis, kurių buvo perleista už 6 tūkst. latų. Tiesa, tai sudarė net apie 40 proc. bendros biržos apyvartos antradienį.

Antradienį „Premia Foods” (PRF1T) paskelbė prastus 2012 m. II ketv. pardavimų rezultatus. Bendrovės pardavimai II ketv. buvo 5,4 proc. mažesni nei prieš metus ir sudarė 26,1 mln. eurų. Ledų pardavimai krito net 12,2 proc., o tą labiausiai lėmė šaltesnis nei prieš metus pavasaris visuose pardavimų regionuose, tad natūralu, kad ledų pardavimai krito. Taip pat smuko ir žuvų bei jų produktų pardavimo pajamos, kurios sumažėjo 7,1 proc. dėl kritusių žuvų kainų. Džiugino tik šaldytų produktų pardavimai, kurių apimtys išaugo 12 proc. Tokie pardavimų rezultatai visiškai nesuteikia optimizmo sulaukti džiuginančio II ketv. pelno rezultato.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją