„Labai gerai, kad tik įvažiuojant į miestą atsiras nauji architektūriniai akcentai, nes dabar tai yra senas monolitinis šešiolikaaukštis bendrabutis”, - kolegijos nariams aiškino Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ vyr. architektas Mindaugas Pakalnis.

Jo pateiktose vizualizacijose matyti, kad „Akropolis LT“ šalia naujojo prekybos centro, arčiau Geležinio Vilko gatvės planuoja statyti tris iki 88 metrų aukščio (apie 22 aukštų) pastatus.

Greta esančiame bendrovės „Ergo Lietuva“ sklype numatytas iki 66 metrų aukščio pastatas, dar du žemesni pastatai planuojami „virš“ prekybos centro.

„Tokie yra projektiniai pasiūlymai, kurių sprendimai dar gali keistis, bet iš principo teritorija turėtų atrodyti taip”, - sakė M. Pakalnis.

Protestavo gyventojai

DELFI jau skelbė, kad miesto taryba buvusios gamyklos teritorijoje leido „Akropoliui LT“ statyti naują prekybos kompleksą ir gyvenamuosius namus bei biurų pastatus.

Prieš „monstro“ statybas šalia Vingio parko protestavo aplinkinių namų gyventojai.

Žmonės skundėsi, kad jų butai pateks į padidėjusio triukšmo bei užterštumo zoną, Geležinio Vilko gatvėje padidės automobilių spūstys, iškils grėsmė Vingio parko gamtovaizdžio ir poilsinės zonos išlikimui.

„Akropolio LT” atstovai atkreipė dėmesį, kad vystant projektą numatoma pertvarkyti Geležinio Vilko gatvę į greito eismo gatvę, rekonstruoti Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių sankryžą panaikinant šviesoforinį reguliavimą, Savanorių - Laisvės pr. žiedo prieigas, Giraitės gatvę, įrengti naują viaduką ir požeminę pėsčiųjų perėją.

Naujos vietos dangoraižiams

Vilniaus miesto savivaldybė yra numačiusi iš viso penkias naujas teritorijas, kuriose ateityje galės iškilti aukštybiniai (virš 35 metrų aukščio) pastatai.

Tai yra Šiaurės miestelis, Ukmergės g., sklypas šalia Vingio parko, teritorija Viršuliškių rajone prie J. Matulaičio bažnyčios bei atkarpa nuo Tarptautinio Vilniaus oro uosto iki tiesiamo pietinio aplinkkelio.

Iki šiol mieste aukštybinių pastatų statyba buvo leidžiama tik dešiniajame Neries krante ties Konstitucijos prospektu ir šalia Spaudos rūmų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)