Kaip DELFI paaiškino 1992 metais atidaryto viešbučio savininkas, šildymo sezonu laikyti jį atidaryta net neapsimoka.

„Vos įjungiu šilumą, iškart papuolu į minusą“, – sakė Š. Marčiulionis ir pridūrė, kad baras „Stars and Legends“ bei krepšinio akademija veiks įprastai.

Pašnekovas teigė, kad šaltuoju metų periodu į Lietuvą neatvyksta keliautojai iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, kurie apsistotų „Šarūno“ viešbutyje.

„Dėl to per kelis mėnesius į minusą įkrentu 100–120 tūkst. litų (29–35 tūkst. eurų – DELFI). Tai geriau laikyti uždarytą“, – sakė Š. Marčiulionis.

Viešbučio savininkas teigė, kad jei norėtų pakeisti pastato langus, duris, elektroniką, baldus, viskas atsieitų per 2 mln. litų (0,6 mln. eurų).

„Viskas statyta prieš 23 metus. Kas skolins?“ – svarstė jis.

Šarūnas Marčiulionis

Š. Marčiulionis taip pat sakė, kad lengvatinis 9 proc. pridėtinės vertės mokestis viešbučiams beveik nesijaučia.

„Anksčiau iš viešbučio gautomis pajamomis subsidijavome krepšinio mokyklą. Dabar irgi reikia gyventi, o pinigai ant medžių neauga“, – kalbėjo pašnekovas.

Prieš kurį laiką Vilniaus miesto vicemeras Linas Kvedaravičius buvo pasiūlęs, kad „Šarūno“ viešbutyje būtų galima apgyvendinti į Lietuvą atkeliamus pabėgėlius, tačiau pats Š. Marčiulionis tokią idėją įvertino kaip juoką.

Šiame vaizdo įraše galite pažiūrėti Š. Marčiulionio atsakymus ketvirtadienio DELFI konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)