Kaip DELFI informavo Registrų centras, rugsėjo 27 d. Nekilnojamojo turto registre fiksuoti įrašai, kad Lentvario dvaro pastatas ir žemės sklypas nuosavybės teise priklauso naujam savininkui.

Primename, kad rugpjūčio pabaigoje varžytinėse daugiau kaip 1,9 tūkst. kv. m dvaro rūmų pastatas su didesniu kaip 2,55 ha sklypu vaizdingoje vietoje parduoti už 540 tūkst. Eur.

„Taip, varžytines aš laimėjau“, – DELFI tada sakė U. Kiguolis, tačiau apie ateities planus daug nepasakojo.

„Pirmiausia ketinu statyti, sutvarkyti aplinką. Padaryti dvarą naudojamą. Čia truputį daug laiko užtruks. O ką daryti, yra daug visokių minčių, žiūrėsime. Bet dar ne tas etapas, kad galvočiau apie verslą. Pradžioje norėtųsi, kad toks gražus objektas gyventų, o ne merdėtų“, – kalbėjo jis.

U. Kiguolis sutiko su buvusio savininko Laimučio Pinkevičiaus skaičiavimu, kad apleistam Lentvario dvarui sutvarkyti prireiktų apie 2,5 mln. Eur.

Po varžytinių kalbintas L. Pinkevičius sakė, kad jeigu dvaro niekas nebūtų įsigijęs varžytinėse, jį būtų ėmęsis tvarkyti pats:

„Būčiau ėjęs kalbėtis su banku ir pats jį būčiau tvarkęs. Iki šiol negalėjau eiti kalbėtis. Jeigu būtų niekas nenupirkęs, bankas būtų turėjęs kreiptis į mane, kad įsigyčiau. Tada būčiau tvarkęs ir įrengęs jį nuomai“.

„Jei nesumokės, tada bankas pagal įstatymą turi ateiti pas mane ir šnekėti – grąžinti ir šnekėtis. Turėjau tokią viltį, kad niekas nenupirks ir buvau pasiruošęs dvarą tvarkyti. Bet dabar jau kiti... Belieka pažiūrėti, kas ir kaip jiems seksis“, – reziumavo verslininkas.

Lentvaris yra 26 km į Vakarus nuo Vilniaus. Istoriniuose šaltiniuose dvarvietė šioje vietovėje minima nuo XVI a. Nuo XIX a. vidurio iki 1939 m. dvaras priklausė grafams Tiškevičiams, o sovietmečiu jame buvo įsikūrusi kilimų fabriko administracija.

Neogotikinio stiliaus pastatą supa garsaus kraštovaizdžio architekto Eduardo Andre sukurtas parkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)