Ramiai tekanti Neris, gamtos apsuptis – tokia aplinka po darbų kas vakarą pasitinka naująjį premjerą S. Skvernelį. Tiesa, dalį kelio iki namų politikui tenka važiuoti žvyrkeliu. Taip pat pro akis pralekia keletas apleistų namų.

Privačių namų kvartale, kur įsikūręs naujasis premjeras, kol kas triukšmo nekelia ir per tankiai apgyvendintas rajonas. Aplinkui matyti dar neapstatytų sklypų, neiškirstas pušynas ir kitoje upės pusėje tankiai apaugęs miškas.

Žiniasklaidoje S. Skvernelis yra minėjęs, kad nenorėtų kraustytis į Turniškes, tačiau tai reikštų, kad Valstybės apsaugos departamentas vieno svarbiausio Lietuvos asmens apsauga turėtų rūpintis papildomai.

Panaši situacija buvo susiklosčiusi ir prieš ketverius metus. Tuomet premjeru tapęs socialdemokratas Algirdas Butkevičius išreiškė norą likti gyventi savo bute M. K. Čiurlionio gatvėje.

„Aš puikiai suprantu, kad daugiabutyje gyvenančių valdžios atstovų apsauga yra kur kas sudėtingesnė negu įsikūrusiųjų atskiroje rezidencijoje. Tačiau dabartinėje situacijoje, tai nėra mano kaprizas, kalbėjausi su VAD vadovybe, šiuo metu tiesiog nėra, kur kraustytis. Iki šiol nesuremontuota premjerui skirta rezidencija, o apartamentai, kuriuos nuomojo premjerui Andriui Kubiliui, kiek žinau, nebebus nuomojami“, – tuomet teigia A. Butkevičius.

Tiesa, vėliau jis nusileido ir persikėlė į Turniškes.

Nekilnojamojo turto paslaugų teikėjo „Ober-Haus“ ekspertas Marius Čiulada priminė, kad gyventojams renkantis nekilnojamąjį būstą labai svarbu, kokioje kaimynystėje jie gyvens. O tokie svarbūs, kaip šalies vadovai, kaimynai gali net kilstelėti nekilnojamojo turto kainą.

Primename, kad šalies prezidentė D. Grybauskaitė šių metų pradžioje buvo įsigijusi sklypą Vilniaus rajone, Pašiliuose. Nekilnojamojo turto rinkos stebėtojai iškart pastebėjo, kaip šio sklypo kaimynystėje parduodamų sklypų kainos pradėjo augti po viešai paskelbtos informacijos apie sandorį. Skelbta, kad sklypų kainos buvo išaugusios beveik dvigubai.

Šių metų gegužės pabaigoje prezidentė minėtą sklypą pardavė. Rugsėjo mėnesį skelbta, kad šalies vadovė išsirinko kitą vietą – Bajorus.

„Akivaizdžiai matome, kad visuomenei rūpi, kur gyvena vieni ar kiti nariai. Ir gyvenvietėms tai yra pozityvi, o ne negatyvi reklama“, – kalbėjo M. Čiulada.

Marius Čiulada

Nekilnojamojo turto specialistas svarsto, kad šalia politikų gyventojai nori įsikurti gal ir iš sovietmečio dar likusio mąstymo, kad gyvenant šalia politikų „bus ištiestas naujas asfaltas, pasirūpinta apšvietimu“ ar kitomis komunikacijomis.

„Bet iš principo pirkdamas sklypą žmogus perka ir kaimynus. Kai jie yra valdžios atstovai, tai ta kaimynystė tampa geresnį vardą turinti ir šalia parduodamas namas ar sklypas pristatomas kaip turintis privalumą dėl kaimynų“, – komentavo pašnekovas.

Be to, rinkdamiesi gyvenamąsias vietas, pastebi specialistas, žmonės bando ieškoti vietų, kur bus apsupti panašios finansinės ar socialinės padėties žmonių.

„Taip ir susiformuoja tokie rajonai kaip Turniškės. Visai natūralu, kad tokiame rajone tada turto vertė visai kitokia nei Nemenčinės plento kitoje pusėje“, – kalbėjo M. Čiulada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)