Klaipėdos savivaldybė pasiryžo iki 2019 metų pabaigos sutvarkyti šiuo metu avarinės būklės Futbolo mokyklos ir baseino pastatą bei aplink jį esančią teritoriją, kurioje yra du stadionai. Projekto sąmata viršija 4 mln. eurų.

Konkursą projektuoti naują pastatą laimėjo bendrovė „Eksploit“, kuri projektą rengs kartu su SIA „Nams“.

Numatoma, kad projektavimo darbai truks apie 10 mėnesių, o po to prasidės statybos. Esamą pastatą ketinama sulyginti su žeme ir statyti naują futbolo maniežą, kad vaikai treniruotis galėtų ne tik vasarą, bet ir žiemą.

Projekte taip pat numatyta pakeisti šiuo metu esančios dirbtinės futbolo aikštės dangą nauja, o natūralios dangos futbolo aikštę paversti dirbtinės dangos. Greta tos aikštės ketinama įrengti 1000 vietų tribūną žiūrovams bei dar dvi aikštes – vieną universalios dangos, kurioje būtų galima žaisti ir krepšinį, ir kvadratą, o antrą – treniruočių aikštę futbolininkams.

Sklype taip pat numatyta statyti naują pastatą, kuris būtų skirtas sunkiosios atletikos atstovams. Kai projektuotojai pradėjo pasakoti, kad pirmajame pastato aukšte bus persirengimo kambariai, o antrajame – sporto salė, kur vyks treniruotės, ne vieną čempioną išugdęs sunkiaatlečių treneris Bronius Vyšniauskas net pyktelėjo. „Niekur pasaulyje nėra, kad sporto salė sunkiaatlečiams būtų antrajame pastato aukšte. Jei tai padarysite, tai po savaitės palaidosite štangistus“, – apie grėsmės kalbėjo B. Vyšniauskas.

Projektuotojai aiškino, kad čia tik pasiūlymai, todėl juos galima koreguoti, atsižvelgiant į pageidavimus ir rekomendacijas.

Jų turėjo ir Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis Jo teigimu, rekonstruojant didįjį Futbolo mokyklos stadioną, reikėtų atsižvelgti į reikalavimus ir rekonstrukciją atlikti taip, kad stadione galėtų vykti ir tarptautinės rungtynės. „Jau kalbėjau su Lietuvos futbolo federacijos atstovais. Tiek jie, tiek UEFA atstovai yra pasiryžę nemokamai teikti konsultacijas, kad būtų įrengtas kuo geresnis stadionas“, – teigė R. Jonaitis.

Projekte dalyvavusiems žmonėms taip pat užkliuvo tai, jog prie Futbolo mokyklos numatyta per mažai automobilių stovėjimo vietų, būta ir kitų pastabų.

„Laukiame visų suinteresuotų grupių, asmenų pastabų. Matyt, savivaldybės administracijos direktorius sudarys darbo grupę, kuri prižiūrės, kaip rengiamas techninis projektas. Toje darbo grupėje turėtų būti ir sunkiosios ir lengvosios atletikos, ir futbolo atstovų“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)