„Buvusios „Velgos“ gamyklos teritorija šiuo metu, pagal suderintą su Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentu darbų planą, yra tvarkoma, demontuojant likusias statybines konstrukcijas, nenaudojamus ir pavojingos būklės pastatus, šalinant iš sklypo netinkamas ir smulkinant likusias tinkamas statybai betonines konstrukcijas ir jų dalis, tuo pačiu valant teritoriją nuo užteršto grunto ir jį utilizuojant, - DELFI sakė bendrovės „Akropolis group“ plėtros departamento vadovas Arvydas Tyla. - Šiuo metu baigiami ardyti likę nenaudojami pastatai prie Geležinio Vilko gatvės. Taip siekiama galutinai išvalyti sklypą nuo pavojingų ir nenaudojamų statinių.“

Didelės apimties griovimo ir teritorijos tvarkymo darbus numatoma baigti iki 2015 metų pabaigos.

„Šiuo metu dirbame prie naujos koncepcijos, kuri apima prekybos centrą, gyvenamuosius namus, biurų pastatus, infrastruktūrą Vingio parko lankytojams. Kol koncepcija nėra baigta, kalbėti apie konkrečias detales – investicijas, nuomininkus, terminus – yra per anksti“, - daugiau neatskleidžia A. Tyla.

DELFI skelbė, kad Velgos“ teritorijoje planuojama vystyti daugiafunkcinį kvartalą, kuriame būtų ir gyvenamieji bei biurų pastatai, ir prekybos bei pramogų centras, kita reikalinga infrastruktūra. Tačiau naujoms statyboms bendrovė turi iš sostinės savivaldybės skyriaus gauti specialiąsias sąlygas ir statybos leidimus.

Kol kas tokie dokumentai nėra išduoti, patvirtino Vilniaus miesto viešųjų ryšių skyriaus vyriausiasis specialistas Andrejus Žukovskis.

„Šiai teritorijai yra išduotas leidimas griovimo darbams, tačiau kol kas darbai ties tuo ir pasibaigia. Ten – privati teritorija, kuri yra tvarkoma“, - sakė savivaldybės atstovas.

Tilto dar reikės palaukti

DELFI skelbė, jog į antrąjį „Akropolį” vilniečiai galėtų važiuoti ir nauju tiltu per Nerį. Tačiau A. Žukovskis sako, jog tilto ir aplinkinių teritorijų sutvarkymo dar reikės palūkėti.

„Kiti darbai, apie kuriuos buvo kalbama, artimiausiu metu nevyks, pavyzdžiui, tilto tiesimas, teritorijos tvarkymas „Velgos“ sklypo kaimynystėje. Joms šiuo metu yra rengiamas detalusis planas ir kai jis bus baigtas, tuomet paaiškės, ar tiltas bus tiesiamas“, - teigė jis.

Skaičiuota, kad transporto mazgo projektas – su tiltu ir keliu nuo Lazdynų žiedo iki Gerosios vilties gatvės - kainuotų apie 280 mln. litų, jam planuota gauti Europos Sąjungos fondų finansavimą.

Primename, kad pagal pirminį sumanymą naujasis prekybos centras buvusios gamyklos „Velga“ teritorijoje turėjo iškilti iki 2015 m., tačiau pasikeitus ekonominei situacijai projekto vystymas buvo įšaldytas.

Teritoriją sudaro 13 ha, bendrovė „Akropolis” sklypą iš valstybės įsigijo už 40,478 mln. Lt, vėliau norėjo užginčyti pusės sumos mokėjimą ir laimėjo ginčą pirmos instancijos teisme. Šis teismo sprendimas buvo apskųstas, o „Akropolio“ statytojai atsisakė savo pretenzijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)