Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos duomenimis, Dalia Grybauskaitė privačių interesų deklaraciją atnaujino ketvirtadienį, gegužės 26 d.

Deklaracijoje nurodyta, kad gegužės 25 d. prezidentė sudarė nekilnojamojo turto pardavimo sandorį su fiziniu asmeniu (ne su įmone), kuris registruotas Lietuvoje. Sandorio suma – 50 tūkst. Eur.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė DELFI patvirtino tokią informaciją.

„Prezidentė pardavė žemės sklypą Pašiliuose už tą pačią kainą, už kurią pirko. Jokių teisinių apribojimų statyboms „Pašilių parko“ kvartalo sklypams nėra, tačiau prezidentė kelia sau ne vien teisinius reikalavimus, bei siekia išvengti potencialaus interesų konflikto“, – DELFI komentavo ji.

Sklypas parduotas už tokią pačią sumą, už kiek ir buvo įsigytas.

DELFI primena, kad anksčiau D. Grybauskaitės atstovai buvo patvirtinę, kad šalies vadovė baigusi kadenciją įsikurs šiame sklype pastatytame name.

Prezidentė 16 arų sklypą „Pašilių parke“ nusipirko 2016 metų vasario 23 d. Šalia esantys sklypai buvo pardavinėjami ir toliau. Tačiau viešumoje pasklidus informacijai apie šalies vadovės pirkinį, kaimyninių sklypų kainos gerokai padidėjo ir jie buvo greitai išgraibstyti.

Balandžio viduryje dar buvo galima rasti skelbimą apie vienintelį likusį neparduotą 17 arų sklypą. Skelbime nurodyta kaina – 95 tūkst. eurų. Taigi, šį sklypą panorėjęs įsigyti asmuo už jo arą turėjo mokėti beveik dvigubai didesnę kainą nei prezidentė – 5 588 eurai už arą. Vis dėltonetrukus dingo ir šis skelbimas.

„Pašilių parko“ atstovas Dominykas Tomaševičius DELFI tuo metu sakė, kad pasirodžius informacijai apie D. Grybauskaitės pirktą sklypą, bendrovė sulaukė daug kitų susidomėjusių asmenų skambučių. Tačiau neigė, kad vėliau parduodamų sklypų kainos padidėjo. Esą tokios pačios jos buvo ir „pradžioje“ – apie 4,5–4,6 tūkst. eurų“. Vis dėlto vėliau jis pripažino, kad paskutiniai sklypai buvo pardavinėjami už didesnę kainą.

Po kurio laiko, gegužės pradžioje paaiškėjo, kad Pašilių naujakuriai ateityje gali sulaukti nepatogių kaimynų. Pasirodo, kad tose vietovėse jau anksčiau buvo išžvalgyti nemaži žvyro ištekliai.

Neatmetama, kad vietos bendruomenė ir verslininkai, kuriems išduoti leidimai eksploatuoti karjerą, gali ilgai bylinėtis teismuose. Jeigu vienoje iš besibylinėjančių šalių tiesiogiai ar netiesiogiai dalyvautų prezidentė, tai galėtų sukelti nemenką ažiotažą, mat pagal Konstituciją teisėjus skiria prezidentas.

Pasirodžius informacijai apie prezidentės sklypo pardavimą „Pašilių parko“ atstovas D. Tomaševičius DELFI teigė apie tai žinantis tik tiek, kiek paskelbė žiniasklaida.

Tačiau jis informavo, kad šiuo metu gyvenvietėje dar nenupirkti 5 sklypai: 3 yra rezervuoti, o 2 laisvi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (950)