Antradienį ir trečiadienį Vilniuje filmuojant Norvegijos prekybos tinklo „MENY" reklamą, kai kuriose gatvėse Vilniaus centre bus ribojamas eismas. Savivaldybės atstovai tikina, kad vykdant filmavimus dirbs apie 160 žmonių, bus sumokėtos įvairios rinkliavos, įskaitant ir mokestį už policijos pagalbą.

Vilnius yra gyvas miestas, jame vyksta daug įvairių renginių, koncertų, festivalių ir t.t. Kino industrija ne tik neša ekonominę ir finansinę naudą mūsų šaliai, tačiau ir garsina ją. Negalime uždrausti ar kitaip diskriminuoti jų veiklos, juolab, kad Vilniuje įsikūrusi visa šalies kino industrija“, - Vilniaus savivaldybės perduotame komentare BNS sakė Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė.

Anot jos, už dvi filmavimo dienas Vilniaus miesto savivaldybei mokama rinkliava sudaro beveik 740 eurų, 670 eurų bus skirta Vilniui už automobilių stovėjimą, dar 900 eurų mokesčių bus sumokėta policijai už pagalbą. Gyventojų bendrijos, Vilniaus arkivyskupijos kurija, Nacionalinis operos ir baleto teatras ir įvairios privačios kompanijos iš reklamos gamintojų gaus dar 2940 eurų mokesčių.

„Bendra suma, sumokama šioms vietinėms įstaigoms ir organizacijoms sudaro 5250 eurų“, - nurodė J. Pazikaitė.

Tuo metu valstybei norvegai sumokės dar apie 11 tūkst. eurų įvairių mokesčių.

J. Pazikaitė tikino, kad kino ar reklamų kūrėjai, derindami leidimus su savivaldybe, visada stengiasi kiek įmanoma efektyviau spręsti su eismo ribojimu susijusius nesklandumus ir aiškiai informuoti vairuotojus.

„Atsiprašome, jei miestiečiams tai sukėlė nepatogumų“, - pridūrė Vilniaus kino biuro vadovė.

Vilniaus tarybos patvirtinta rinkliava už filmų, reklamų ar vaizdo klipų filmavimą, jei nestabdomas eismas, įkainojama 28 eurais už valandą. Jei eismas stabdomas, valanda filmavimų kainuoja 35 eurus, o sostinės Senamiesčio ir Naujamiesčio mikrorajonuose - 52 eurus už valandą.

Jei renginiuose prekiaujama alkoholiniais gėrimais, valanda rengėjams kainuoja 122 eurus, jei tai daroma stabdant eismą - 139 eurus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)