Kaip pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį, apie 17 val. 8 min. į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 47 metų vyras.

Jis pareiškė, kad trečiadienį, apie 9 val., jam būnant namuose Vilniaus rajone, Bajorų kaime, nenustatyti asmenys, prisistatę „Google“ darbuotojais, apgaulės būdu, iš jo išviliojo 27 tūkst. 789 eurus.

Apsimetėliai teigė, kad yra pavogti vyro asmens duomenys,

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Nuo „Google“ atstovais apsimetančių sukčių nukentėjo ir šiaulietis.

Ketvirtadienį Šiauliuose gyvenančiam 61 metų vyru mobilaus ryšio telefonu paskambino rusiškai kalbantis asmuo ir prisistatė „Google“ darbuotoju.

Sukčius nurodė, kad iš šiauliečio elektroninio pašto paskyros nuteka duomenys, todėl reikia patvirtinti tapatybę.

Norėdamas patvirtinti tapatybę bei atlikti visus kitus skambinusiojo nurodytus veiksmus, šiaulietis banko kortelę padavė atvykusiam „kurjeriui“.

Vėliau vyras pastebėjo, jog iš jo sąskaitos paimta 13 000 eurų.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Nuo „Google“ darbuotoju apsimetusio sukčiaus balandžio pabaigoje nukentėjo ir Klaipėdos apskrities gyventojas.

Į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 43 metų vyras. Jis pranešė, kad balandžio 23 dieną jam paskambino „Google“ darbuotoju prisistatęs asmuo bei apgaulės būdu iš jo banko sąskaitos pasisavino 17 tūkst. 900 eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją