Vidurdienį atvykus į Palangą buvo ypač sudėtinga rasti vietą, kur pastatyti automobilį. Visos gatvės, iš kurių arčiausiai pėsčiomis patekti į J. Basanavičiaus gatvę, buvo sausakimšos automobilių. Jų stovėjimas Palangoje dar yra nemokamas.

„Tas automobilių srautas ir rodo, kad žmonės atvyko tik vienai dienai. Jie nueis prie jūros, galbūt pavalgys kokioje kavinėje ir išvažiuos. Jei žmonės būtų atvažiavę ir nusprendę pasilikti per naktį, automobilius jie būtų palikę prie tos apgyvendinimo įstaigos, kurioje apsistojo. Aišku, žmonių išties nemažai. Tačiau tai tik vienadieniai poilsiautojai arba tie, kurie Palangoje turi nuosavus butus, apartamentus“, – tendencijas komentavo vietiniai palangiškiai.

Todėl, jų teigimu, įvažiuojat į Palangą ir nebuvo vadinamųjų močiučių, siūlančių nakvynės vietą netoli jūros. „Gal dar žmonės ir nespėjo pasiruošti kambarių nuomai. Kita vertus, juk mes suprantame, kad tie žmonės šiandien atvažiavo, šiandien ir išvažiuos“, – tikino palangiškiai.

J. Basanavičiaus gatvėje veikė dauguma kavinių – duris atvėrė net tos, kurios dirba tik per sezoną. Dalis kavinių vis dar nesiryžo pradėti veiklą.

Kavinės lankytojų stoka tikrai negalėjo skųstis, nes kiekvienoje iš jų buvo žmonių. Daugiausia jų sėdėjo tose kavinėse, kur kainos atrodė patraukliausiai, pavyzdžiui, šaltibarščiai kainavo 1,5 euro, o cepelinai – 2,5 euro.

Kavinės lankytojus vis dar viliojo ir keptomis stintomis, kurių porcija kainavo šešis eurus. Išvydę prie kavinės stende užrašytą tokią kainą už keptas stintas, žmonės ironizavo, jog, matyt, porcijoje yra trys žuvys ir vienos jų kaina siekia 2 eurus.

Viena kavinė poilsiautojus viliojo įvairiais žuvų kepsniais – meniu buvo siūloma ir ryklio kepsnys.

Verslininkai pasitelkė išmonę, kad prisiviliotų žmonių. Prie vienos kavinės stende buvo parašyta „Rytoj alus nemokamai“. Žmonės iškart perprato nevykusį pokštą, kad ir rytoj bus išneštas tas pats stendas, todėl nemokamo alaus nebus.

Pagrindinėje Palangos gatvėje veikė ir atrakcionai vaikams, keliose vietose buvo siūlomos 5D pramogos, žmonės dairėsi suvenyrų kioskuose.

Tačiau žmones labiau domino ne pramogos, o jūra – paplūdimiuose poilsiautojų buvo gerokai daugiau nei J. Basanavičaus gatvėje.

Nemažai poilsiautojų išdrįso išsirengti ir mėgautis saulės voniomis, drąsesni braidė po jūrą, kurioje vanduo siekia vos kelis laipsnius šilumos, keli narsuoliai neišsigando ir nerti į vandenį.

Daugybė žmonių Palangoje pasklido ne pėsčiomis, o dviračiais. Viename punkte, kur jie nuomojami, dirbantys vaikinai teigė, kad dviračių nuomos kaina nesikeičia jau bent ketverius metus. Šiuo metu išsinuomoti dviratį valandai kainuoja 2 eurus, o keturvietį velomobilį – 10 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)