4,5 mln. eurų už 2022 metus nesusigrąžinta

Kaip teigė M. Endrijaitis, gyventojai, kurie nevykdo ekonominės veiklos ir neprivalo pateikti pajamų deklaracijos, gali teikti deklaracijas ir jas tikslinti ne tik už einamuosius, bet ir už praėjusius penkerius metus.

„Jeigu gyventojas vykdo individualią veiklą – tokiu atveju, deklaraciją galima teikti ir tikslinti už einamuosius ir tris praėjusius metus“, – pridūrė jis.

Pasak pašnekovo, gyventojų, kurie deklaracijų neteikia ir gyventojų pajamų mokesčio susigrąžinti nebando, tikrai yra.

„Duomenys atnaujinami, bet šiuo metu turiu informaciją, kad, pavyzdžiui, už 2022 metus buvo apie 4,5 mln. eurų, kurie buvo negrąžinti permokų forma gyventojams. Gyventojai tiesiog nesikreipė“, – pasakojo M. Endrijaitis.

Laiko tam dar yra, tad VMI vadovės pavaduotojas gyventojus ragino deklaracijas pateikti, patikslinti ir susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio permokas. Kitaip pinigai grįžta į biudžetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)