To priežastis - dėl lietingų oro sąlygų šiųmetis derlius prekybininkų nedžiugina, o ant kraštiečių prekystalių nugula Varėnoje skintos šilauogės ir mėlynės, kurių kainos, deja, kiek kandžios.

Einamiausios – pigiausios

Už šilauogių kilogramą prekeiviai prašo nuo 4,50 iki 5 eurų, o už mėlynes – nuo 2 iki 3.50 eurų – priklausomai nuo jų prekinės išvaizdos.

Daugiausia pirkėjų buriavosi prie uogų, parduodamų už 1 eurą.

„Labai pigiai pavyko nusipirkti – už 1 eurą – kupiną litrą mėlynių, nesvarbu, kad patrintos – uogienei išvirti tiks“, – džiaugėsi pirkėja Angelė.

„Namuose auginu braškes, bet norisi ir mėlynių, o pačiai nuvažiuoti pauogauti nėra galimybių, tad ir tenka užsukti į turgų. Labai mėgstu mėlynes – juk tai vienos iš sveikiausių uogų. Netgi virtos, kaip skaičiau, jos nepraranda savo gerųjų savybių. Aišku, kažkiek ir užšaldau, bet šiemet gražios uogos labai brangios, tai pašaldyt bus sunkiau. Šiaip šaldiklyje visą laiką turiu įvairių uogų – ir juodųjų serbentų, ir braškių, ir spanguolių, kurių prisiuogauju Molėtų miškuose rudenį, kai vykstame su senjorų klubo nariais. Deja, tuo laiku, kai važiuojame, mėlynių jau nebūna", - sakė pirkėja.

Pakalbinta mėlynių įsigijusi pirkėja Narutė jų kaina nesistebi.

„Labai normalios kainos, juk pagalvokite, kaip sunku jų pririnkti. Kituose miestuose šios uogos kainuoja brangiau. O čia, Kėdainiuose, palyginus dar tikrai visai normaliai. Negailiu mėlynėms pinigų, nes man jos labai skanios ir, svarbiausia – labai sveikos.“