Tam įtakos turėjo mažiau optimistinė prekybos verslo prognozė artimiausiems mėnesiams: kad ji gerės nurodė 13 proc. vadovų, kad blogės - 9 proc. (prieš mėnesį - atitinkamai 21 ir 9 proc.).

Be to, rugpjūčio mėn., palyginti su gegužės-liepos mėn., sumažėjo įmonių, kurios planavo įsigyti daugiau prekių, skirtų parduoti: kad įsigys daugiau prekių teigė 17 proc. apklaustų įmonių, kad mažiau - 6 proc. (liepos mėn. - atitinkamai 28 ir 5 proc.).

Prekybos verslo padėtis rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., mažai keitėsi: kad gerėjo nurodė 21 proc., kad blogėjo - 5 proc. (liepos mėn. - atitinkamai 22 ir 4 proc.).

Darbuotojų skaičiaus dauguma (70 proc.) apklaustų įmonių vadovų keisti neketino, 18 proc. - žadėjo mažinti.

Parduodamų prekių kainas didinti planavo 5 proc. įmonių vadovų, bet dauguma (94 proc.) jų keisti neketino.

Ekonominių vertinimų rodiklis rugpjūčio mėn. buvo minus 1 ir, palyginti su liepa, padidėjo 3 procentiniais punktais. Statistikos departamento duomenimis, pramonės pasitikėjimo rodiklis padidėjo 5, statybos - 6, paslaugų sektoriaus - 3 procentiniais punktais. Prekybos pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 3, vartotojų - 1 procentiniu punktu.

Palyginti su 2015 m. rugpjūčio mėn., ekonominių vertinimų rodiklis padidėjo 3 procentiniais punktais. Pramonės pasitikėjimo rodiklis padidėjo 8, paslaugų sektoriaus - 1 procentiniu punktu. Prekybos pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 4, vartotojų - 2 procentiniais punktais.

Statybos pasitikėjimo rodiklis nepasikeitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)