Šįryt šviežio pieno automatai išpilstė paskutinius butelius ir buvo išjungti. Trejus metus tiesiai iš ūkininko karvidžių katįk primelžto pieno pilstę ir pardavinėję įrenginiai nebeveiks. Verslo naujovė žlugo. Vienų pirkėjų tai visai nejaudino, kiti, įpratę prie šviežio pieno, sielojosi, kad negalės jo nusipirkti iš automato.

Pieno automatų pradininkas Lietuvoje, ūkininkas Laisvūnas Valiukonis sako, kad buvo priverstas atisakyti šio verslo, nes pusės milijono litų investicija į modernius įrenginius, kaip buvo tikėtasi, neatsiperka, atvirkščiai – didina nuostolius.

Automatai stovėjo prekybos centruose. Paklausa buvo didelė tik jiems atsiradus. Litras šviežio pieno kainavo apie du litus, o pastaruoju metu jis buvo pigesnis nei prekybos centruose.

„Atrodo, jeigu tu nori šviežio produkto, jeigu tu nori natūralaus, įsipilti tiesiog pačiam paspaudus porą mygtukų, įmetus monetas, nėra didelis diskomfortas. Tačiau žmonės daug labiau vertina dalyką, kai į vieną krepšį verčiamos visos jam reikalingos prekės“, – sakė ūkininkas L.Valiukonis.

Išjungęs pieno išpilstymo aparatus L.Valiukonis norėtų juos parduoti, tačiau neturi kam. Esą ūkininkai, kurie taip pat turėjo pieno automatus, irgi dėl nuostolių juos išjungė.

Nereikalingus modernius įrenginius ūkininkas kol kas sandėliuos. Jis nepraranda vilties, kad ateis laikas kątik pamelžto pieno poreikiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)